Denisov prvenec nosi naslov Pot samuraja, na kar opominja tudi tetovaža na njegovih prsih. Foto: Osebni arhiv
Denisov prvenec nosi naslov Pot samuraja, na kar opominja tudi tetovaža na njegovih prsih. Foto: Osebni arhiv
Chorchyp
Spreten je tako z rokami ... Foto: Osebni arhiv
Chorchyp
... kot z nogami. Foto: Osebni arhiv
Chorchyp
Pravi, da v ringu vedno spoštuje svojega nasprotnika. Foto: MMC RTV SLO
Chorchyp
Svojo glasbeno kariero je začel v skupini Kocka. Foto: Osebni arhiv
Chorchyp
Denis je magnet za lepa dekleta, s svojim nekdanjim dekletom Majo P. pa je tudi poslovno sodeloval - skupaj sta posnela pesem U izi. Foto: Osebni arhiv
Chorchyp
Lepotice pa ga seveda obkrožajo tudi na njegovi športni poti. Foto: MMC RTV SLO

V Zgornjesavski dolini se je začela tudi njegova glasbena pot, saj je skupaj s tamkajšnjimi fanti oktobra 2000 ustanovil skupino Kocka. Chorchyp, Zep, Peternelly, Bigi, Koff in Sharks so nekaj let ustvarjali skupaj, nato pa se odločili za samostojno pot, na kateri se je za zdaj najbolje znašel prav Denis. Pred mesecem dni je namreč izdal svoj prvenec Pot samuraja, ki je takoj naletel na odličen odziv pri poslušalcih, saj se je že prvi teden povzpel na sam vrh lestvice najbolje prodajanih slovenskih albumov.

Nato je moči združil tudi s pevko April, drugouvrščeno na letošnji Emi in ji svoje rapanje posodil za uspešnico Ladadidej. Denisa smo sicer že vajeni v družbi lepih deklet, pred leti je bil fant misice Nine Osenar, v svojem "tetoviranem" objemu pa je nato grel tudi pevko Majo P.

Denis pa v glasbo ne vlaga čisto vse svoje energije, nekaj jo namreč hrani tudi za naporne treninge borilnih veščin, saj je konec lanskega leta debitiral na turnirju WFC (World Free Fight Challenge), svoje nastope v ringu pa namerava tudi nadaljevati.

Več o njegovi glasbeni in športni poti ter o odraščanju v Kranjski Gori pa lahko izveste v spodnjem intervjuju ...


Tvoj prvenec Pot samuraja je že na prodajnih policah. Kakšni so odzivi na izdelek, si zadovoljen s prodajo?
Odzivi so super! Že prvi teden prodaje se je album povzpel na 6. mesto najbolj prodajanih tujih in slovenskih izvajalcev, med samimi slovenskimi pa je bil na 1. mestu. Po resnici povedano nisem pričakoval takega uspeha, vseeno pa mislim, da določeni ljudje ne bodo razumeli, kaj hočem povedati s to ploščo, ampak za vse pride čas.

Katera od 14 pesmi se je za zdaj najbolj "prijela"' med poslušalci? Kateri ti napoveduješ največji uspeh?
Vsaka pesem na plošči ima zame edinstven pomen in je bila napisana v nekem "čustvenem" stanju, mislim pa, da sta se med poslušalci najbolj prijeli pesmi Nedosegljiva in Za vse, ampak v načrtu imamo snemati še nekaj videospotov, pa se pustimo presenetiti kako bodo vplivali na poslušalce.

Svoje rapanje si zdaj posodil tudi pevki April. Kako bi opisal vajino sodelovanje?
Sodelovanje z April je bilo zelo zanimivo in zabavno, nikoli še nisem rapal na dance ritme in je bil to zame tudi neki izziv. Sploh pa je April zelo preprosta in zabavna oseba in najini energiji sta se super ujeli, kar se tudi sliši v komadu.

Je snemanje videospotov zate resnični užitek ali le nujno zlo?
Snemanje spotov je zame nadgradnja pesmi, ki sem jo napisal, tako da lahko še v sliki prenesem ideje, ki se mi prepletajo v glavi. Snemanje spotov je vedno zanimivo in polno presenečenj, sodelujem vedno z novimi ljudmi in krepim vezi s starimi znanci oz. z ljudmi, s katerimi smo sodelovali že v preteklosti, tako da se vedno veselim novega snemanja in mi je v užitek.

Pri pesmi Za vse je sodeloval tudi Peternelly, s katerim sta bila skupaj v skupini Kocka. Kako pa se razumeš z drugimi člani? Kakšne spomine imaš na to obdobje?
S Kocko smo še vedno trdna vez in najboljši prijatelji, le obveznosti vsakega člana posebej nam preprečujejo, da lahko skupaj ustvarjamo naprej. Verjamem, da bo za to še čas, še vedno kdaj na mojem nastopu "odrokamo" stare komade, ki imajo še vedno super odziv pri oboževalcih in drugih poslušalcih, tako da to obdobje ima name velik vpliv, kar se tudi pozna v mojem albumu.

Kakšne so tvoje glasbene sanje, kaj bi še rad dosegel v prihodnosti?
Seveda bi še rad ustvarjal naprej, izražal sebe in svoje mišljenje, seveda bi bilo pa super, če bi se z glasbo lahko prebil tudi na tuji trg.

Si zaprisežen Kranjskogorčan. Kako se je življenje v Kranjski Gori spremenilo v zadnjih letih, bi menjal odraščanje v idilični alpski vasici, kot je nekoč bila, za turistično in "vikendaško" meko, ki so jo zdaj ustvarili?
Super vprašanje, lahko bi kar napisal cel roman, kar se tega tiče! Kranjska Gora kot kraj je zame raj, nikoli ne bi mogel živeti kje drugje. Tukaj imam vse prijatelje, s katerimi sem odraščal, najlepše spomine, najboljše pogoje za treninge in vse, kar sem dosegel, sem dosegel s tega kraja, ki pa na veliko žalost postaja vedno bolj tuj in se čuti vpliv politikov, ki skrbijo le za svoj žep, pozabljajo pa na čarobnost, čast Kranjske Gore in pozabljajo na tisto kar je najbolj pomembno - NA MLADINO! Nikoli ne bi zamenjal za odraščanje kje drugje, čeprav smo bili velikokrat prepuščeni sami sebi - brez pomoči in podpore vodilnih v Kranjski Gori, brez denarja - smo naredili nekaj, kar veliko ljudi samo sanja, in še enkrat bi šel skozi vse prepreke, vse posmehe in vse probleme, samo da lahko delam, kar delam najraje!

Konec lanskega leta si prvič stopil tudi v ring. Nameravaš nadaljevati tudi z nastopi na tekmovanjih v borilnih veščinah. Kaj želiš doseči na tem področju?
Že nekaj časa nazaj sem mislil, da sem kočal tekmovanja in bom samo še učil ter treniral druge, pa se je spet pojavila nova priložnost in sem jo seveda zagrabil. Vsake stvari, ki se je lotim, se je lotim s strastjo, zato mislim še malo "borbati" in odnesti čim več modrosti, ki jih moram še spoznati, v športu in glasbi.

S kom bi najraje združil moči v glasbi in s kom bi najraje meril moči v ringu?
V glasbi bi najraje sodeloval z Magnificom in z I.C.E., čeprav bi z veseljem in častjo sodeloval z vsemi glasbeniki, ker tako se vedno odkriva nekaj novega. Prav tako je v ringu - najraje bi se pomeril s trenutno enim izmed najboljših borcev na svetu Fedorom Emilianenkom, samo da vidim, koliko mi manjka biti najboljši, ali pa z Alistarjem Overeemom, ker ga je treniral Lucien Carbin, jaz sem bil pa pri njem na pripravah - vsakemu borcu nasproti sebe pa izkažem čast in spoštovanje.

Če bi moral izbirati: glasba ali borbe?
Borbe štejem k borilnim veščinam in ne predstavljam si življenja brez glasbe ter borilnih veščin, tu sem našel ravnovesje. Borbe in treningi zahtevajo veliko fizične in psihične moči in vem, da se ne bom mogel za vedno boriti v ringu, lahko pa bom svoje znanje prenašal naprej ter vse to združil v glasbi.

Kakšen pa je Denis zasebno?
Denis zasebno je tak, kot ga vidite na intervjujih, v živo in na TV-ju. Nikoli se nisem pretvarjal zato, da bi lahko uspel ali si priboril več poslušalcev. Vse, kar slišite v moji glasbi, vse, kar ustvarjam za TV, vse to sem JAZ! Ne verjemite pa vsemu, kar preberete ;)

Sodelovanje z April
Nedosegljiva
Pot samuraja
WFC-borba