Čuki trenutno dejavno iščejo novega člana, saj je priljubljena skupina vedno bila in bo sestavljena iz štirih članov. Foto: MMC RTV SLO
Čuki trenutno dejavno iščejo novega člana, saj je priljubljena skupina vedno bila in bo sestavljena iz štirih članov. Foto: MMC RTV SLO

Z Markom ostajamo prijatelji.

Čuki

Verjetno ni Slovenca, ki se ne bi videl v kakšni od naših pesmi.

Jože Potrebuješ
Intervju s skupino Čuki
Čuki: videospot - Zgodba o prijateljstvu

Čuki, katerih člani začasno sestavljajo trio, so nam povedali, da se je po odhodu dolgoletnega člana najbolj priljubljene skupine v samostojni Sloveniji, Marka Vozlja, za Čuke začelo novo obdobje.

Vodja skupine Jože Potrebuješ nam je zaupal, da je Markova odločitev prišla zelo nepričakovano, vendar Čuki ostajajo na svoji glasbeni poti: "Zdaj smo morali potegniti črto pod našim (dozdajšnjim) delovanjem. Treba bo na kakšno višjo vejo prestavit. Da bomo še bolj na varnem!" (smeh) Zahvalil se je medijem, ki v tem težkem obdobju niso preveč "drezali" v njih in so jih pustili pri miru.

V ospredju visok glas
Že takoj po Markovem odhodu so se v javnosti pojavila vprašanja o morebitnem novem članu: "Da, res je, iščemo novega člana," je povedal Potrebuješ, ki nam je še zaupal, da je odziv zelo velik. Vprašali smo jih, ali poteka kakšna avdicija, a so bili Čuki precej skrivnostni: "Verjetno bomo dobili enga fanta ..., kajti ljudje so nas navajeni v štirje letet. Se ne bojimo, da ne bi spet en pravi tič spet prletu!" Iščejo fanta z nekoliko višjim glasom, če pa ta igra kitaro ali kakšen drug inštrument, še toliko bolje.

Nov član se mora videti kot Čuk
"Zadnjič me je eden po telefonu poklical in je mislil da bova kar po telefonu naredila avdicijo. Začel mi je peti komade od Čukov, ki jih še jst več ne poznam!" (smeh) Glede na to, da Čuki na svojih nastopih na oder večkrat "potegnejo" kakšnega iz publike, da z njimi zapoje ali na harmoniko zaigra kakšno pesem, nas je zanimalo, ali bi novega člana lahko dobili tudi na ta način. Matjaž nam je to potrdil: "Ja skoraj na vsakem "špilu" potegnemo enega na oder." Po njihovem mnenju fantje na nastope prihajajo že kar napol pripravljeni, da skočijo na oder. "Matjaž je prav na ta način prišel k Čukom," ga je dopolnil Jože, saj naj bi ta - preden je postal njihov član - skorajda pred vsakim nastopom stal pod odrom in kar prosil, če bi se jim lahko pridružil na odru.

Zgodba o prijateljstvu
Trenutno so Čuki začeli promocijo nove pesmi in videospota z naslovom "Zgodba o prijateljstvu". Pesem je drugačna kot njihove zadnje uspešnice, kot npr. "Pancetanc", z njo pa se Čuki ponovno vračajo v slog svojega zgodnjejšnjega obdobja. "Res je. Pesem je bolj podobna našim začetnim pesmim." Obenem so nam Čuki tudi povedali, da so vse njihove pesmi nekakšen odsev njihovega življenja: "Naše življenje je veselo, brezskrbno in takšne so tudi naše pesmi." Aktualna pesem "Zgodba o prijateljstvu" je nastala decembra. Na začetku so imeli pomisleke, ali bi jo sploh posneli, ker je preveč osebna in sentimentalna, a na koncu so se za to vendarle odločili. Pri pesmi jim je pomagalo več ljudi: npr. Marino Mrčela, Boštjan Grabnar, Anže Langus in številni drugi.

Naslednji nastop na tisoč metrih
Povprašali smo jih tudi o kakšnem duetu, kot je bil tisti s Piko Božič za pesem Komar, vendar novosti v tej smeri še ne načrtujejo. Čuke boste lahko slišali na njihovem naslednjem nastopu v vasici Ravnah nad Cerknim. "To bo verjetno začetek nove zgodbe ali pa konec stare," je sklenil Potrebuješ.

Oglejte si celotni intervju in del novega videospota za pesem "Zgodba o prijateljstvu".

Jure Rejec

Z Markom ostajamo prijatelji.

Čuki

Verjetno ni Slovenca, ki se ne bi videl v kakšni od naših pesmi.

Jože Potrebuješ
Intervju s skupino Čuki
Čuki: videospot - Zgodba o prijateljstvu