Damjana Golavšek, zmagovalka letošnje Slovenske popevke, je bila gostja spletne klepetalnice. Foto: RTV SLO
Damjana Golavšek, zmagovalka letošnje Slovenske popevke, je bila gostja spletne klepetalnice. Foto: RTV SLO
Damjana Golavšek
Damjana je s skladbo Naravne sile prepričala strokovno žirijo. Foto: RTV SLO

Simpatična Damjana, ki je dobila na letošnji jubilejni Slovenski popevki nagrado za najboljšo skladbo v celoti, je bila presenečena nad prijaznostjo uporabnikov spletne klepetalnice. Z veseljem je odgovarjala na različna vprašanja o samem nastopu na Slovenski popevki in tudi na tista bolj osebne narave.

Pravi, da je s svojim življenjem zadovoljna, preselila se je v majhno vasico na Primorskem, kjer neizmerno uživa v naravi. Na vprašanje, kje je dobila navdih za svojo skladbo Naravne sile, je odgovorila: "V naravi, včasih se mi zdi, da čutim prisotnost vil in palčkov, skoraj so me že prepričali v svoj obstoj. Najraje so sredi narave oziroma tam jih je največ, prišepnili so mi idejo o Naravnih silah, verjameš?"

Na očitke, da naj bi na letošnji Slovenski popevki nosila isto obleko kot na Emi 2001, je odgovorila, da je prav hecno, kako pomembne so obleke. O tem, zakaj ne spremeni pričeske, pa je zapisala: "Nisem še našla variante, ki bi mi bolj pristajala ... železna srajca ... niti barvam se ne. Lahko si mislite, da imam celo že veliko sivih las ..."

Cilji za prihodnost so skromni
Damjana večinoma dela za otroke, zato se je tudi v medijih manj pojavljala. Njeni načrti za prihodnost so skromni in kratkoročni: "Želim si biti zdrava, ker potem bom lahko še veliko pela in tudi nastopala. Nastopi za otroke terjajo veliko energije, zato moram biti v formi, energijo pa si nabiram v naravi."