Nastop Švedinje Charlotte Perrelli, ki je enkrat že zmagala na Evrosongu, je bil po mnenju Anžeja Dežana najbolj izpiljen. Foto: EPA
Nastop Švedinje Charlotte Perrelli, ki je enkrat že zmagala na Evrosongu, je bil po mnenju Anžeja Dežana najbolj izpiljen. Foto: EPA
Ani Lorak
Ukrajinka Ani je s svojim glasom in stasom navdušila ljubitelje Evrovizije, tudi Andreja Hoferja. Foto: Reuters

Naš evrovizijec iz leta 2006, Anžej Dežan, meni, da je bil drugi polfinale glasbeno precej slabši od prvega: "Veliko več konkurence je bilo v prvem večeru." Najbolj ga je navdušila Švedska s svojo izpiljeno koreografijo, scensko podobo in vizualnimi učinki. "Laser se mi je zdel ena boljših domislic tega Evrosonga. Je pa res, da Švedi vložijo ogromno denarja v Evrovizijo."

Anžej pravi še, da sta ga glasbeno najbolj navdušili Ukrajina in Portugalska, pa tudi Makedonija, za katero pravi, da mu je žal, da se ni uvrstila v finalni večer, saj mu je všeč, da Makedonija svojo evrosongovsko glasbo razvija v sicer za Evrosong netipčni, r'n'b smeri. "Vse ostalo je pa bolj tako, minljivo," pravi za druge skladbe.

Anžej: Zmagal bo Dima
Čeprav načelno na zaupa stavnicam, pa je prepričan, da se letos ne motijo - po njegovem mnenju bo zmagal Rus Dima Bilan. "Dima Bilan ima zanimivo pesem, malo drugačno, poleg tega pa je zelo priljubljen pevec in mislim, da bo on zmagal."

Komentator vseh treh večerov Evrovizije Andrej Hofer pa je že včeraj dejal, da je zanj edina prava zmagovalka Ukrajinka Ani Lorak: "Ima odlično pesem, super koreografijo in izjemno sceno, za katero so se mnogo bolj potrudili kot na primer pri naši Rebeki. Ani je krasna, dekle manekenskih mer. Ukrajina je moj absolutni favorit."

Ani je bila tudi favoritinja naše že izpadle predstavnice Rebeke Dremelj, ki bo v finalu držala pesti še za Azerbajdžan.

T. K.