Jasna Krljić Vreg ima bogate novinarske izkušnje, preizkusila se je tudi v vodenju različnih formatov oddaj. Foto: Žiga Culiberg Foto:
Jasna Krljić Vreg ima bogate novinarske izkušnje, preizkusila se je tudi v vodenju različnih formatov oddaj. Foto: Žiga Culiberg Foto:
Foto: Jani Ugrin
Manica Janežič Ambrožič je že 15 let nepogrešljiv obraz Dnevnika. Foto: Jani Ugrin
Foto: Stane Sršen
Neizprosni 'zasliševalec' Slavko Bobovnik je tv-ikona brez konkurence v slovenskem prostoru. Foto: Stane Sršen

To soboto, 11. aprila, bo na sporedu prvi poseben Dnevnik, ki bo odslej stalnica osrednjih večernih poročil ob koncih tedna. Gre za bolj dinamično obliko informativne oddaje, ki bo nosila avtorski pečat. Te jim bodo pustili v uvodu omenjeni voditelji z močnim avtorskim pristopom, pozneje se jim bodo pridružili še drugi znani obrazi z nacionalke.

Ob sobotah in nedeljah bodo novinarji informativnega programa ob aktualnih dnevnih dogodkih podrobneje raziskali še pomembne in zanimive teme, o katerih bodo pripravili poglobljene prispevke, v studiu pa se bodo o njih pogovarjali s strokovnimi gosti.

Za natančnejši pregled, primerjavo in dinamiko bodo poskrbeli reporterji, ki se bodo s terena v Sloveniji in po svetu v oddajo oglašali v živo. Oddajam pa bodo dodali še nekaj avtorskega – čim več reportaž dopisnikov. Teme, ki jih bodo obdelali v Dnevniku ob koncu tedna, bodo pomembne za čim širši krog ljudi, z zanimivimi gosti in tudi polemično razpravo.

Prvi avtorski Dnevnik bo to soboto ob 19.00 na 1. programu Televizije Slovenija vodila Jasna Krljić Vreg, ki jo gledalci poznajo predvsem po novinarskem spremljanju socialnih tem in sindikatov v obdobju po osamosvojitvi, po vodenju oddaje o potrošniških vprašanjih Posebna ponudba, po Dobri uri, Polnočnem klubu, Utripih, Dosjejih.

Manica Janežič Ambrožič je že 15 let eden izmed zaščitnih obrazov Dnevnika. Priljubljena voditeljica je tudi dobra poznavalka zahtevnega področja - zunanje politike, njena odlika pa so tudi zunanjepolitične dokumentarne oddaje, vodenja predvolilnih soočenj, pripravljanje Zrcala tedna, različnih intervjujev.

Slavko Bobovnik, gotovo najbolj prepoznavni voditelj informativnih oddaj v slovenskem medijskem prostoru, se avtorskih Dnevnikov loteva ob vodenju večkrat nagrajenih Odmevov. Njegov prodorni način vodenja oddaj se je že krepko usidral v spomine in pričakovanja gledalcev. Vodil je predvolilne oddaje, predreferendumske oddaje in kot prvi voditelj informativnega programa tudi humanitarne prireditve.