Ragbisti bodo pomagali otrokom z Downovim sindromom. Foto: Luka Gorjup/Rugby klub Ljubljana
Ragbisti bodo pomagali otrokom z Downovim sindromom. Foto: Luka Gorjup/Rugby klub Ljubljana

Poročali smo, da so razgaljeni slovenski ragbisti pozirali za koledar in obljubili, da bodo dva evra od vsakega prodanega koledarja namenili centru za podporo in pomoč otrokom z Downovim sindromom. Odziv javnosti je bil nad vsemi pričakovanji, saj so prodali celotno naklado koledarjev skupaj s ponatisom, obljubo, ki so jo dali, pa so tudi držali.

Ta teden so se tako odpravili na izlet v ekološki zaselek pod Koštabono, v koprskem zaledju nad reko Dragonjo, kjer nastaja Planet 47, razvojnoraziskovalni center, "katerega namen je omogočiti dostojno življenje osebam z Downovo boleznijo, razbiti predsodke in sindrom videti kot posebno kakovost, ne pa kot velik problem", so zapisali v sporočilu za javnost.

Seveda pa niso prišli praznih rok, s seboj so prinesli ček za 1.500 evrov in tako predali zbrana sredstva Alanu in Gaii Asta, ki sta pobudnika projekta Planet 47, nato pa še obljubili, da bodo pripravili delavnico, na kateri bodo ragbi približali otrokom, ki bodo takrat že lahko obiskovali Center za Downov sindrom.