Sara Kobold in Janez Jazbec sta se spoznala leta 2009 v Kranjski Gori. Foto: MMC RTV SLO
Sara Kobold in Janez Jazbec sta se spoznala leta 2009 v Kranjski Gori. Foto: MMC RTV SLO
Sara Kobold
Slovenjgradčanka Sara Kobold je 7. junija praznovala svoj 23. rojstni dan. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sara Kobold
Pred dvema letoma je Sara nastopila na EMI. Foto: MMC RTV SLO

Pevka se v zadnjih tednih predstavlja s skladbo Zapomnil si me boš, ki je bila po njenih besedah toplo sprejeta tako na koncertih kot na radijskih postajah. Gre za skladbo, ki je znova plod sodelovanja s Martinom Štibernikom. Toda Koboldova poleti ne bo počivala na starih uspehih. Že za konec avgusta napoveduje novo skladbo, ki je bila prvotno namenjena Neishi. Več pa si lahko preberete v spodnjem pogovoru.


Zapomnil si me boš že odmeva po koncertnih odrih. Kakšni so odzivi občinstva?
Moram reči, da je pesem na koncertih vedno zaželena. Vesela sem, če pridem na nastop in mi poslušalci pomagajo pesem odpeti. To, da je mojim poslušalcem pesem Zapomnil si me boš všeč, so kar hitro pokazali, saj je bila pesem na mnogih radijskih postajah po Sloveniji pesem tedna.

Gre za nadaljevanje vašega sodelovanja z Martinom Štibernikom. Glede na to, da Štibernik veliko sodeluje tudi z drugimi avtorji, ali to kdaj vpliva na vašo glasbo?
Z Martinom sva začela sodelovati leta 2009 in sva takrat premišljeno začrtala pot. Oba sva bila mnenja, da je dobro, da vključiva še koga in tako prihaja konec avgusta moja nova skladba avtorjev Neishe in Dejana Radičeviča. To, da Martin dela še z drugimi glasbeniki, pa je zame lep dokaz, da je dober avtor in producent.

Se je že na primer zgodilo kdaj, da je bila skladba napisana za nekoga drugega in ste jo na koncu zapeli vi ali nasprotno?
Ja, ravno ta skladba, ki prihaja na radijske postaje konec avgusta, je bila prvotno namenjena Neishi. Pesem je Neisha naredila zase, vendar se je pozneje odločila, da jo odstopi meni in da aranžma za pesem naredi producent Dejan Radičevič.

Koliko ste pripravljeni eksperimentirati v glasbi?
Ja, kar, zakaj pa ne, sem mlada in prepričana o tem, da si to lahko privoščim in malo ekspermitiram, kajti ta pesem, ki prihaja zdaj, je dosti drugačna od te zadnje Zapomnil si me boš.

Zadnje čase smo lahko v medijih veliko prebrali o vaši novi romanci z Janezom Jazbecem. Koliko vaše intime ste pripravljeni deliti z javnostjo?
Svojo zvezo z Janezom sem razkrila po dobrem letu in pol, saj se je dostikrat pojavil na nastopih zraven mene, in po spraševanju, kdo je to, zakaj je dostikrat zraven, sem se odločila, da ne bom prav nič skrivala, da je to moj fant, da gradiva vsak svojo kariero in pri tem pomagava drug drugemu, to pa je tudi za medije dovolj.

Kako funkcionira veza med pevko in smučarjem? Kdaj imata sploh čas drug za drugega?
Funkcionira. Stojiva drug drugemu ob strani, kadar je doma, in ne kje v tujini, sva skupaj. Če mi čas dovoli, pa se rada odpeljem na kakšno njegovo tekmo svetovnega pokala, Janez pa mi to tudi vrne, in kadar si lahko vzame prosto, me pospremi na kakšen nastop.

Kje boste preživeli letošnje poletje?
Prvo polovico nekaj nastopov, potem malo dopusta na otoku Hvaru v Dalmaciji, drugo polovico pa priprave za promocijo nove skladbe in vse, kar sodi zraven.