Foto:
Foto:
Glasbeniki, na čelu z Andrejem Šifrerjem, znajo združiti delo in zabavo.

Tako sta pred gostovanjem z neko predstavo v Kopru skupaj zavila v znan lokal na kavo in se pogovarjala. Morda se jima je pri tem utrnila ideja za novo predstavo? Aljoša Ternovšek je vesoljni Sloveniji bolj znan kot Dušan Vavpotič - Dule, ki vsako nedeljo med oddajo Tistega lepega popoldneva govori o problemih Slovencev. V eni izmed svojih oddaj je gostil tudi Jurija, ki se je proslavil kot voditelj letošnje podelitve viktorjev.

Tiselj najbolj simpatičen Slovenec
Lokalna televizija TV Paprika je izbrala najbolj simpatičnega Slovenca. To je po mnenju gledalcev postal rokometni trener Tone Tiselj. Za najbolj simpatično medijsko osebnost je bila izbrana voditeljica in redaktorica z RTV-ja Mojca Mavec. Med nominiranimi so med drugim bili pevka in nekdanja misica Rebeka Dremelj, plavalec Peter Mankoč, pevec Zoran Predin, Pop TV-jevka Tamara Vonta, nekdanji urednik Dela Mitja Meršolj, igralka Nataša Barbara Gračner ... Lansko leto je to lovoriko dobil predsednik parlamenta in Združene liste socialdemokratov Borut Pahor. Na prvi prireditvi pred tremi leti pa je bil gledalcem najbolj simpatičen Zoran Predin, pevec in po novem član Kučanovega Foruma 21. Na zaključni oddaji iz serije Adam in Eva z napako, ki sta jo v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma povezovala Ajša Sunjič in Mark Žitnik, ustanovitelja TV Paprike, je sodelovalo veliko znanih oseb, se več pa jih je sedelo v publiki.

Sprejem za tenisačice
Ameriški veleposlanik v Sloveniji Johnny Young in županja Pirana Vojka Štular sta v gledališču Tartini pripravila slavnostni sprejem. Na sprejem sta povabila članice teniških reprezentanc ZDA in Slovenije. Igralke so na sprejem prispele z zamudo, saj so pred tem cel dan preživele v Portorožu, kjer so se pripravljale na medsebojni obračun. Še najbolj so zamudile ameriške igralke, ki so prišle s čolnom, medtem ko so zastopnice slovenskih barv Tina Pisnik, Katarina Srebotnik, Maja Matevžič in Tina Križan prišle "po kopnem". V središču pozornosti sta bili seveda slavni igralki mlajša Venus Williams ter starejša Martina Navratilova. Ozračje je bilo sproščeno, vsi pa naj bi se kljub vidni utrujenosti lepo zabavali. Zabava je bila sicer bolj kratka, saj so morale iti igralke počivat in nabirat moči za nove napore, ki jih še čakajo.

Meglič za športnice

Za naziv mis športa se je nedavno v Ljubljani potegovalo 22 mladenk.Eno zanimivejših prireditev je spremljala le peščica znanih Slovencev. Med njimi je iz ozadja kukal Boštjan Meglič, bobnar skupine Siddharta. Le katera je bila njegova favoritka?

Klemenčič išče dekle
V Ljubljani so nedavno izbrali miss športa. V komisiji, ki je ocenjevala, je bil tudi veslač Jani Klemenčič. Ta po razpadu zveze z nekdanjo nosilko naslova najlepše Slovenke Mašo Merc vneto išče novo spremljevalko.

Po treningu na kavico
V novem kranjskem lokalu smo na kavici ujeli člana slovenske skakalne reprezentance Roberta Kranjca in reprezentančnega trenerja Matjaža Zupana. Robi se že vneto pripravlja na novo sezono, in prebivalci, ki živijo blizu skakalnega centra v bližini Kranja, ga večkrat vidijo, kako na trening kar priteče iz središča Kranja, kjer živi. Monotonost treningov pa tudi skakalci radi prekinejo s kakšno kavico. Tokrat je imel trener Matjaž Zupan s skakalcem ob jutranji kavici očitno precej resen in kar dolg pogovor o pripravah na novo sezono.

Šifrer in druščina
Vstop Slovenije v EU bodo z novo pesmijo počastili tudi slovenski glasbeniki, ki so moči z Andrejem Šifrerjem na čelu združili v skupini Zvezde. Če ne prej, pa so zdaj uradno zvezde med drugim tudi Nuša Derenda, Helena Blagne, Alenka Godec, Slavko Ivančič, Tomaž Ahačič in Rok Ferengja. Pesem glasbeniki snemajo v Kranju, po napornem delavniku pa v skladu z refrenom Šifrerjeve pesmi Za prijatelje radi zavijejo na kozarček ali dva rujnega in se seveda priložnosti primerno poveselijo in poklepetajo.

Življenje po Popstarsu
V preteklih dneh smo v ljubljanskih lokalih videli Karin in Mihrije, dekleti, ki sta srečo poskusili tudi na avdicijah za Popstars. Karin se je udeležila obeh izborov, tako tistega, na katerem so izbrali člane skupine BePop, pa tudi izbora, katerega produkt je dekliška poplesujoča skupina Unique. Na obeh je v zadnjih krogih izpadla, kar pa ji očitno ni vzelo samozavesti, saj je v ljubljanski diskoteki ob živahni glasbi na vso moč prepevala in plesala kar na odru. Mihrije je izpadla v enem zadnjih krogov avdicije, na kateri so izbirali dekliško skupino. Izpad ji prav tako kot Karin ni vzel volje do petja, celo več, punca kar solidno zapoje karaoke tudi pred napol praznim lokalom!