Alenka Gotar je na koncertu zapela Tošejevo pesem Arija. Foto: RTV SLO
Alenka Gotar je na koncertu zapela Tošejevo pesem Arija. Foto: RTV SLO
Skopje v spomin na Tošeja Proeskega
Alenka Gotar se že danes iz Skopja vrača v Slovenijo. Foto: Reuters

"Koncert je bil zelo žalosten. Neverjetno je gledati, kako ogromna množica ljudi s srcem poje njegove pesmi. Ves stadion je dihal in čutil s preminulim zvezdnikom."

V Skopju so nastopili številni jugoslovanski zvezdniki, med njimi tudi Aki Rahimovski, Toni Cetinski, Nina Badrić in Ruslana, Alenka pa je nastopila zadnja in tako končala koncert, na katerem se je zbralo 55.000 ljudi. Glasbeniki med seboj niso tekmovali, kdo bo najlepše zapel, ampak so vsi le želeli ohraniti lep spomin na njegove pesmi.

Alenka je zaokrožila koncert
Alenka je bila edina Slovenka, ki je nastopila na koncertu v Skopju, povabila pa jo je Tošejeva menedžerka Ljiljana Petrović, saj sta se slovenska pevka in makedonski pevec zelo spoštovala. Operna pevka bi morala s Tošejem na koncertu nastopiti že lani, a je svojo udeležbo morala odpovedati zaradi operne predstave.

"Obljubo sem izpolnila, čeprav na drugačen način, kot sem jo sprva nameravala," je rahlo v solzah dejala Alenka. Dodala je še, da ji je Tošeja žal predvsem kot človeka, seveda pa tudi kot glasbenika. A pri njem je najbolj občudovala prav iskrenost, ki je nekaterim na glasbenih odrih primanjkuje. Glasbenika sta se sicer spoznala šele po Alenkinem nastopu na Evroviziji, njegova velika želja pa je bila, da bi svoj glas v kakšni pesmi združil z Alenkinim.