Duhovnik je prepričan, da je največ glasov dobil zaradi vrednot, ki jih zagovarja. Foto: MMC RTV SLO
Duhovnik je prepričan, da je največ glasov dobil zaradi vrednot, ki jih zagovarja. Foto: MMC RTV SLO
Duhovnik: Življenje v Piramidi je živahno

Danes se je končala tretja oddaja Piramide in dobili smo novega zmagovalca. Največ glasov je zbral Jože Duhovnik.

Zmagovalca, ki je bil boljši od Mirana Rudana in Luke Jurija, smo povabili pred našo kamero. O sami izkušnji s Piramido pravi, da je zelo prijetna: "Življenje tukaj je bistveno bolj živahno. Atmosfera je primerno spodbujajoča in tako primerno se nam je jezik bolj razpletal."

O svojih nasprotnikih je povedal, da so bili zelo dinamični: "Ideje so se kresale. Če so sotekmovalci na višini, potem lahko človek lažje tekmuje in ima več od tega." Glede diskusij v oddaji smo ga povprašali, ali ima v mislih mogoče nekoga, s katerim bi se še posebej rad pomeril v oddaji: "Zdaj si nobenega ne predstavljam, moram pa povedati, da je to doživljaj posebne vrste, ki je zdaj takoj po oddaji, zelo zanimiv."

Duhovnikom gre v Piramidi očitno dobro
Dotaknili smo se tudi duhovnikov, bodisi z malo bodisi z veliko začetnico, ker jim gre v oddaji očitno zelo dobro. Naj spomnimo, zmagovalec prejšnje sezone je postal Janez Turinek, župnik v Artičah. Tokratni zmagovalec vidi razlago v tem, da je v Sloveniji nastopil čas vrednot: "Ljudje želijo imeti v vsakdanjem življenju neko razmerje do soljudi, do narave, preprosto - z vrednotami želijo potovati skozi življenje."

Glede vprašanja, kako se bo v oddaji odrezal v prihodnje, je Duhovnik za zdaj še previden, saj pravi, da bo to odvisno predvsem od tem, ki jih bodo obravnavali v oddaji.

Jure Rejec

Duhovnik: Življenje v Piramidi je živahno