Vanja Vardjan ima v rokah vajeti letošnje Eme. Foto: MMC RTV SLO
Vanja Vardjan ima v rokah vajeti letošnje Eme. Foto: MMC RTV SLO
Maja Merljak in Peter Poles
Maja Merljak in Peter Poles bosta voditelja letošnje Eme. Foto: MMC RTV SLO

Vanja Vardjan je v spletni klepetalnici MMC-ja potrdil, da bosta letošnji izbor za slovenskega predstavnika na Evroviziji vodila Peter Poles in vzhajajoča igralska zvezdnica Maja Martina Merljak.




"Pozitivno presenečen"
Kljub pomisleku o nedemokratičnosti tovrstne selekcije, Vardjan odgovarja, da so povabljenci, med katerimi so Jan Plestenjak, Omar Naber, Jože Potrebuješ in Aleš Klinar, tudi s svojimi preteklimi uspehi dokazali, da so uspešni in znotraj svojega žanra kakovostni.

"Pozitivno sem presenečen tako nad skladbami, ki so jih poslali vabljeni avtorji, kot tudi nad tistimi izbranimi na razpisu. Moram povedati, da je tudi v internih pogovorih z glasbeniki pred EMO čutiti pozitvno vzdušje in željo po tekmovalnosti, tako da menim, da gledalci in poslušalci letošnje EME ne bodo razočarani," obljublja Vardjan.

Recepta ni
Urednik Eme je v klepetu še potrdil, da bo letošnja strokovna komisija mednarodna, znana pa bo šele na tekmovanju samem. Pa imamo Slovenci sploh možnost za zmago na Evrosongu? "Vse je mogoče, kar so dokazali Finci z Lordiji, saj so do takrat v glavnem zavzemali mesta na začelju lestvice. Predvsem pa je Eurosong največje in najpomembnejše glasbeno tekmovanje v Evropi, ki dosega tudi rekorde gledanosti, in tako, kot si želijo predstavniki Slovenije zmagati na športnih tekmovanjih po Evropi, pa imajo za to v večini primerov malo možnosti, tako je prav, da imajo tudi naši glasbeniki možnost, da se pomerijo s tekmeci po Evropi. Zmaga je zmeraj mogoča, koliko pa je verjetna, pa je drugo vprašanje," meni Vanja Vardjan.

Recepta za zmago na Evrosongu po njegovem mnenju ni, a pravi, da osebno misli, da ima najmanj možnosti prav "tipična evrosongovska skladba, torej hitra na, na, na lajna".

C. R.