Erika in njeni voditeljski kolegi Eva Cimbola, Andrej Lakner in Erna Petrač. Foto: Arhiv RTV SLO
Erika in njeni voditeljski kolegi Eva Cimbola, Andrej Lakner in Erna Petrač. Foto: Arhiv RTV SLO
Erika Žnidaršič
Erika se pripravlja na vlogo matere. Foto: Arhiv RTV SLO

Za njo je prvih pet dni prihajanja na Kolodvorsko ob zgodnjih jutranjih urah. "Ob pol petih zjutraj sem bila že v službi za računalnikom, ker smo se morali najprej odločiti, katere novice bomo uvrstili v poročila, in potem vse napisati, zmontirati. Ob 6. uri sem imela masko - kar je zame čisto nepredstavljiva ura za mazanje in friziranje - , ob 7. uri prva poročila in potem še ob 8., 9. in 10. uri," je svoj novi delovni vsakdan za MMC opisala voditeljica, ki je v šestem mesecu nosečnosti.

Erika priznava, da jutranje vstajanje ni bilo nič v primerjavi z miselnimi izzivi, ki so jo čakali na delovnem mestu. "Težje je biti ob tako rani uri popolnoma zbran in maksimalno osredotočen na delo. Časa je namreč izjemno malo in ne vmes si moremo privoščiti niti poštene kave. Prvi dan sem porabila pol ure, da sem napisala eno vest, bila sem vsa zaspana in mi možgani preprosto niso delovali tako zgodaj," se je pošalila.

Na vodenje oziroma informativni program se je takoj prilagodila. "Vodenje je nekoliko drugačno od tistega, ki sem bila vajena v Piramidi, na začetku sem bila malo negotova, potrebujem še kakšen teden, pa ne bo več nobenih težav," je optimistična voditeljica. Hkrati priznava, da so odzivi med kolegi pozitivni: "Tudi ljudje na cesti me ustavljajo in pravijo, da so poročila zdaj bolj zanimiva. Se bo pa vedno našel kdo, ki bo kritiziral. To je pač slovenski nacionalni šport, lažje je kritizirati kot pohvaliti."

V tem kratkem času je začela še bolj ceniti vse tiste ljudi, ki že vse življenje delajo ponoči oziroma v tako zgodnjih jutranjih urah. "Zdaj vidim, kako težko je. Sicer ima tudi to svoje prednosti: ob 4. uri zjutraj ni gneče na cestah, vsa parkirna mesta v centru so prazna, v službi je mir, ob enajstih si že konec s službo. Samo kaj, ko je ritem ubijalski," zaključuje Erika.

Na male zaslone prvega programa Televizije Slovenija se Erika vrača že prihodnji teden. Ta teden pa bodo gledalci ob 7., 8., 9. in 10. uri spremljali njene kolege: Evo Cimbolo, Andreja Laknerja in Erno Petrač.