Eva je leta 2007 z balado Ljubime se nastopila tudi na Emi, vendar o podobnih 'podvigih' za zdaj ne razmišlja. Foto: Miro Majcen
Eva je leta 2007 z balado Ljubime se nastopila tudi na Emi, vendar o podobnih 'podvigih' za zdaj ne razmišlja. Foto: Miro Majcen
E. V. A.
E.V.A. (Electric Venom Agency) so vokalistka Eva Moškon, Luka Vehar in Andrej Pekarovič na kitarah, Mitja Kavčič na klaviaturah, Piero Malkoč na basu, bobnar Gašper Peršel in vokalni 'podpornici' Katja Koren in Karin Zemljič. Foto: Miro Majcen

Glasbeni prvenec pevka opisuje kot plesno nabit plošček z elementi funka, housa in popa. "To, da ga je idejno ustvarjala celotna zasedba E.V.A. – Electric Venom Agency, pa se sliši predvsem v pestrosti skladb," dodaja.

Zgodba se je začela pred dvema letoma, lani pa so Eva, Luka Vehar, Andrej Pekarovič, Mitja Kavčič, Piero Malkoč, Gašper Peršel ter "vokalni podpornici" Katja Koren in Karin Zemljič še resneje poprijeli za delo in aprila letos prišli do rezultata. Na svojo "dojenčico", kot je Eva poimenovala album, so vsi izredno ponosni.

Zdaj jih čakajo promocija in koncerti, ki se jih še posebej veselijo, saj prav ti po besedah Eve "glasbi prinesejo življenje, njenim ustvarjalcem pa še večjo osebno srečo".

Po duetu z Janom je uspešno nadaljevala glasbeno pot
Simpatično svetlolasko je širša Slovenija spoznala po uspešnem duetu Iz pekla do raja, ki ga je odpela z Janom Plestenjakom. "Duet z Janom je bil zame odlična glasbena izkušnja. Predstavljala je velik izziv v številnih pogledih in veseli me, da ima uspešen 'epilog'," pravi Eva.

Meni, da lahko vsakemu glasbeniku, če si to le želi, uspe "preboj iz anonimnosti". "Ključno vprašanje pa je, za koliko časa, na kakšen način in ali glasba 'zaživi'."

Jan menja številke, ona pa telefone
Novo glasbeno sodelovanje z Janom je po njenih besedah čisto mogoče, čeprav težko ohranjata stike. "Ker Jan zaradi prevelikega števila oboževalk redno menjuje številke, jaz pa sem tudi ekspert pri menjanju mobilnih aparatov - ne gre za hoteno menjavo, temveč, na primer, uspešno utopitev aparata ipd. Lahko si predstavljate, da težko ohranjava stike, vendar verjamem, da to ne bo ovira za morebitno glasbeno sodelovanje," je v smehu sklenila za MMC.