Eva Irgl navdušuje tako z glasom kot stasom. Foto: MMC RTV SLO
Eva Irgl navdušuje tako z glasom kot stasom. Foto: MMC RTV SLO
Nastop Eve in Giannija

Za mnoge najlepša slovenska poslanka je o svoji nekoliko presenetljivi zmagi spregovorila za MMC. Zmagovito pesem Vsi so venci vejli je predlagal Evin pevski partner Gianni. Tudi sama se je takoj strinjala z izborom, saj je ta pesem "zame ena najlepših slovenskih narodnih pesmi". Nekdanja televizijska voditeljica se je za nastop na turnirju Zvezde pojejo odločila, ker je Gianni, s katerim se poznata že več let, hotel, da bi sodelovala z njim. Po njegovem telefonskem klicu si je vzela nekaj časa za razmislek, nato pa je prevladala njena glasbena žilica. "Rada pojem in sem to (sodelovanje - op. a.) vzela kot izziv."

Pričakovala zmago Ylenie in Malalana
Eva je priznala, da je bilo včasih, še posebej v tednu pred polfinalnim nastopom, kar naporno usklajevati poslanski urnik s pripravami na nastop. Kaj pa Eva in Gianni - oba sta iz Vipavske doline, čemur Eva pripisuje "kemijo med njima" - pripravljata za finalni nastop? "Še nič ne vem, se še nisva slišala", je povedala poslanka, ki je bila nad uvrstitvijo v finale kar nekoliko presenečena. "Zmaga je bila za naju nepričakovana. Če sem realna, sem pričakovala zmago Malalana in Ylenie."

Tiha favorita nista prepričala
Favorita pred oddajo, zamejska Slovenca Danijel Malalan in Ylenia, pa z evrovizijsko pesmijo Darje Švajgl Prisluhni mi gledalcev nista najbolj navdušila. Na tretje mesto v polfinalu sta se uvrstila Rado Mulej in Lepi Dasa (s pravim imenom Vladimir Pilja), ki sta med izvajanjem Wernerjeve uspešnice Ne gane me, stavila predvsem na komične vložke.

"Slovenski moški imajo dovolj dobro domišljijo"
Eva je povedala, da rada poje in tudi poprime za kitaro, če jo kdo prosi. Kot nam je zaupala, pa glasov volivcev ne namerava pridobivati z razgaljenostjo v Playboyu. "Nimam razloga. Mislim, da imajo slovenski moški dovolj dobro domišljijo", je v smehu sklenila finalistka turnirja Zvezde pojejo.

Eva in Gianni bosta morala na poti do končne zmage v finalnem tekmovanju zvezd 13. aprila premagati Jureta Seška in Nuško Drašček ter Boštjana Romiha in Alenko Godec.

T. V.

Nastop Eve in Giannija