Eva Moškon bo s pesmijo Ljubim se nastopila kot tretja na prvem polfinalnem večeru Eme. Foto: RTV SLO
Eva Moškon bo s pesmijo Ljubim se nastopila kot tretja na prvem polfinalnem večeru Eme. Foto: RTV SLO
Eva Moškon, Jan Plestenjak
Duet z Janom Plestenjakom jo je izstrelil med glasbene zvezde, vendar je bila odlična vokalistka na glasbeni sceni prisotna že prej. Foto: RTV SLO/Stane Sršen
Jan Plestenjak, Eva Moškon
Pred napornimi meseci se je decembra sproščala na romantičnem oddihu v dvoje, vendar ne z Janom. Foto: RTV SLO/menart

Uspešna mlada pevka je za MMC povedala, da se tekmovanja veseli. Predstavila se bo s povsem akustično skladbo.

Želje po dobri uvrstitvi na Emi
24-letnica od nastopa na Emi pričakuje dobro uvrstitev. Dodaja pa še, da se sicer zaveda, da pesem morda ni povsem evrovizijska, vendar vseeno stavi nanjo. Ne glede na uvrstitev na tekmovanju misli, da se bo pesem "prijela" in našla pot do poslušalcev, zanjo pa pripravlja tudi videospot. Snemali ga bodo že marca, zanj pa bo poskrbel izkušen Izidor Farič.

Na odru bodo črno-beli
Glede obleke za nastop je bila svetlolaska kar malo skrivnostna, povedala je le to, da bo vse v skladu z imenom skupine "Črnobelo", torej lahko pričakujemo kreacije v teh barvah. Za njeno obleko bo poskrbela znana modna oblikovalka Maja Ferme. Drugače za svojo podobo skrbi sama in si v tem povsem zaupa. Pomoč pa poišče predvsem za večje nastope, saj bi bilo to za študentko andragogoke preveliko finančno breme.

Idej za prihodnost je veliko
Njeni načrti v prihodnosti so povezani predvsem z duom "Črnobelo", velika želja je skupna plošča. S kitaristoma so se zelo dobro ujeli in želja po nadaljnjem sodelovanju je velika. Ponovnega sodelovanja z Janom Plestenjakom za zdaj ne načrtuje. Zase pravi, da je človek, ki se ravna po občutku. Ko začuti tisto pravo, ko sreča glasbenika, ki čuti podobno, razmišlja o tem, kaj bi lahko ustvarila.

Nastopov na drugih slovenskih festivalih še ne načrtuje, trenutno se posveča predvsem Emi in nastajanju nove plošče. Pravi pa, da se nam bo vsekakor predstavila, če bo kakšna pesem tista prava.

Romantično crkljanje v dvoje
Sicer pa si je med novoletnimi prazniki privoščila krajši romantični oddih v dvoje in se popolnoma odklopila. Uživala je ob polnem hladilniku, dobrih filmih in glasbi.

Eva se bo s svojo pesmijo Ljubim se predstavila na prvem večeru letošnje Eme, poziva pa vse, naj držijo pesti zanjo. Če se vas bo pesem dotaknila, pa ji le namenite kak glas.

Urša Plimen