Eva Boto je na nastop dobro pripravljena, zagotavlja Andrej Hofer. Foto: Uradna stran Facebooka Eve Boto/RTV SLO
Eva Boto je na nastop dobro pripravljena, zagotavlja Andrej Hofer. Foto: Uradna stran Facebooka Eve Boto/RTV SLO

Član slovenske delegacije v Bakuju je v pogovoru za oddajo Dobro jutro pojasnil, da bodo Evo na odločilni dan pustili počivati: "Danes jo bomo pustili, da počiva do tretje, popoldanske generalke, in nato tudi do večera."

Eva za MMC pred nastopom: Ne bodite živčni, jaz nisem!

Poznavalec in dolgoletni komentator je v pogovoru še pojasnil, da lahko v nocojšnjem drugem polfinalu pričakujejo kar veliko romantičnih balad: "Vsi predstavniki nekdanje Jugoslavije pojejo nežne, počasne skladbe." Na splošno sicer velja prepričanje, da je v drugem polfinalu konkurenca precej hujša, kot je bila v prvem. "Mnogi pravijo, da je bil torkov izbor po kakovosti malo manj zahteven in da je nocojšnji veliko bolj," se strinja Andrej Hofer.

Prenos drugega polfinala si boste od 21. ure naprej lahko ogledali na 2. programu TV Slovenija, HD-kanalu in prek MMC-ja.

Tudi to je razlog, da je skoraj nemogoče natančno napovedati, katerih 10 izmed 18 se bo uvrstilo v finale, zato ni nič nenavadnega, da marsikomu pogledi uhajajo k stavnicam, kjer naši Evi enkrat napovedujejo precej dobro uvrstitev, spet drugič malce slabšo, a zares slabe ne.

Stavnice oblikuje le majhen delček glasovalcev
Hofer opozarja, da stavnice oblikujejo ljudje, ki jih Evrovizija res zanima in ki že pred samim izborom večkrat preposlušajo vse pesmi. "Zagovarjam to, da 95 odstotkov ljudi pesmi prvič sliši takrat, ko jih gleda, in takrat se tudi odločijo, komu bodo namenili svoj glas," pravi in dodaja, da tisti, ki stavnice oblikujejo, predstavljalo zelo majhen delež glasovalnega telesa: "Tu ne govorimo o milijonih glasovalcev, ampak le o nekaj tisočih, mogoče desettisočih." "Tako da je to lahko en približek, včasih pa je tudi precej daleč od realne končne podobe," še pravi.

Spodaj si lahko ogledate nekaj fotoutrinkov iz dogajanja v Bakuju v preteklih dneh. Vir fotografij: Uradni Facebook Eve Boto