Nina Ivanič ima grozljivo izkušnjo s fanatikom iz leta 1992. Foto: RTV SLO
Nina Ivanič ima grozljivo izkušnjo s fanatikom iz leta 1992. Foto: RTV SLO
Omar Naber
Omar Naber zaradi oboževalk ni preveč zaskrbljen. Po njegovem mnenju pa je več fanatičnih oboževalcev posledica večje medijske izpostavljenosti Foto: RTV Slo
Iris Mulej
Iris Mulej s preiskavo kriminalistov ni bila zadovoljna. Foto: RTV SLO

Igralka in famme fatale 2007 Nina Ivanič ima najbolj grozljivo izkušnjo iz leta 1992. Na poti na AGRFT jo je ogovoril neznanec. "Govoril mi je nekaj o beli smrti in da sem njegov angel," se spominja Nina. Sledil ji je vse do Akademije in jo tam tudi več ur čakal.

Nina se je nato odpravila na RTV, kjer je takrat vodila oddajo Tok tok, sledil pa ji je tudi neznanec. "Odšel je šele, ko ga je nagnal Jonas (Žnidaršič op. a.)," je povedala Nina. More pa še ni bilo konec, zalezovalec jo je potem, ko je končala delo, spet dohitel in agresivno stopil do nje. "Prepričana sem bila, da ima v hlačah pištolo. Na srečo so bili na drugi strani ceste Sašo Hribar in kolegi ter policist v civilu, ki so ga končno nagnali. Čez nekaj dni mi je tisti policist dejal, naj ne skrbim, ker so ga ujeli."

O tem, kako je s fanatičnimi oboževalci v Hollywoodu si preberite tukaj.

Kljub tej strašni izkušnji in nekaj let pozneje neprestanem klicarjenju nekega moškega, ki jo je prepričeval, naj se poroči z njim, pa Nina pravi, da so ljudje do znanih v Sloveniji na splošno prijazni. "Na račun tega sem imela kdaj na tržnici ali na banki, pa tudi v porodnišnici privilegije,"je še povedala naša igralka, ki je na filmskih platnih zaslovela v filmu Outsider.

Iris se je obrnila na kriminaliste
Našo nekdanjo misico Iris Mulej pa oboževalci vznemirjajo predvsem po telefonu. Za MMC je povedala, da jo dva oboževalca kličeta in ji pošiljata sporočila. "Gre za psihopatske klice, ki pa jih ne prejemam ves čas, ampak v določenih obdobjih." Veliko ženitnih ponudb dobi tudi prek "navadne" pošte. Zaradi klicev in SMS-sporočil se je z dokazi obrnila tudi na kriminaliste, ki pa se po njenih besedah niso ravno izkazali.


Omar in Peter se ne čutita ogrožena
Fantje pa se zaradi oboževalk očitno ne počutijo ogrožene. Pevec Omar Naber je povedal, da je največ pisem dobil po nastopu na Emi, kar pripisuje večji medijski izpostavljenosti. Katero pa je bilo najbolj nenavadno pismo, ki ga je dobil? "Neka punca mi je napisala, kakšen bo najin skupni dom. Sprva se mi je zdelo grozljivo, potem pa le še zelo smešno," je povedal Omar. Vsekakor pa zaradi fanatičnih oboževalk ni zaskrbljen voditelj oddaje Zvezde pojejo, Peter Poles, ki pravi, da je "v tem pogledu nezanimiv".

A. M.