Polona je dejala, da zaradi obiska Pariza 'trpi pomanjkanje morja'. Foto: MMC RTV SLO
Polona je dejala, da zaradi obiska Pariza 'trpi pomanjkanje morja'. Foto: MMC RTV SLO
Polona Fabič
Polona se je že zgodaj zjutraj pripravljala na četrtkovo oddajo. Foto: MMC RTV SLO

Že zgodaj zjutraj mora biti dobre volje in prilagodljiva, saj oddaja poteka v živo, zaradi širine tem, ki jih pokrivamo, pa v studiu gostimo zelo različne goste.

Polona Fabič o lastnostih dobrega voditelja jutranjega programa

Vsak dan se ena od voditeljic jutranjega programa trudi s smehom in dobro voljo prebuditi širno Slovenijo. Četrtki so dnevi 25-letne Polone Fabič. Polona je prišla na RTV prek avdicije pred šestimi leti. Po nekaj letih študija medicine je ugotovila, da je bila odločitev napačna, in se prepisala na Fakulteto za družbene vede, smer mednarodni odnosi.

Že od samega začetka dela v jutranjem programu. "Začela sem kot vremenarka, potem sem delala Kalejdoskop, od lanske sezone pa sem voditeljica oddaje Dobro jutri," je za MMC povedala simpatična rjavolaska in dodala, da je prednost njenega dela gotovo fleksibilen urnik. "Delaš takrat, ko lahko, ali je to zjutraj ali ponoči, pomembno je le, da imaš do oddaje vse pripravljeno."

Odvisnica od svetovnega spleta
Polona je povedala, da je "njeno delo faks, prosti čas pa televizija". V prostih uricah se rada odpravi na aerobiko (trenutno je v fazi počivanja in zbiranja poguma za prijavo na tečaj), rada se pogovarja s prijateljicami in prijatelji, ukvarja z nečakinjami ali pa se odpravi v kino na ogled dobre komedije. "Sem pa gotovo odvisna od interneta, sploh pa od foruma Planet lepote ... fina zadeva, res. Na spletu iščem informacije ali pa si ogledam kakšno oddajo," je pojasnila.

Romantična zaroka in poletje v Parizu
Ko smo jo vprašali, kje je preživela poletje, je odgovorila da je bila kar mesec in pol v Parizu. "Moj obisk tam je bil ljubezenske narave," je pojasnila, saj njen dragi trenutno živi v francoski prestolnici. "Večinoma sem bila gospodinja z nekaj turističnimi prebliski. Ogledala sem si razstavi Annie Leibovitz in Grace Kelly," je dejala in nam zaupala še romantično zgodbo o zaroki s fantom, s katerim sta skupaj že osem let.

"Joj, rekel mi je, da je mamici za rojstni dan kupil polet z balonom in da ni hotela iti, zato naj bi šla midva. In res sva šla že zgodaj zjutraj v Šentvid pri Stični. Polet se mi sprva ni zdel nič posebnega. Potem pa kar naenkrat - midva v zraku v balonu, na tleh pa ogromen napis Marry me P.," je povedala Polona in dodala, da je papir za ogromne črke fant prinesel kar iz Pariza in se precej potrudil pri iskanju balonarja, ki bi bil pripravljen izvesti to romantično gesto. In kdaj bo poroka? "Do nadaljnega bova kar srečno zaročena," je smeje dodala.

Polona: Končno sem si kupila čevlje s peto
Polona, ki bi rada vsaj še dve leti, do konca študija, ostala na televiziji, ne mara nositi visokih pet. "Vedno sem hodila v službo v čevljih brez pet in režiserka me je velikokrat opomnila na to. Letos sem si pa končno kupila čevlje z visoko peto, ki jih dejansko nosim tudi v zasebnem življenju, čeprav jih hranim bolj za televizijo," je smeje sklenila.

A. M.



Že zgodaj zjutraj mora biti dobre volje in prilagodljiva, saj oddaja poteka v živo, zaradi širine tem, ki jih pokrivamo, pa v studiu gostimo zelo različne goste.

Polona Fabič o lastnostih dobrega voditelja jutranjega programa