Zmagovalni trojček mis Universe 2007. Foto: RTV SLO
Zmagovalni trojček mis Universe 2007. Foto: RTV SLO
Tjaša Kokalj
Presrečna zmagovalka. Foto: RTV SLO

Prireditev v zdaj že precej toplem, zaradi lepih mladenk pa že kar vročem Portorožu, sta vodila nekdanja mis Slovenije in pevka Rebeka Dremelj in televizijski voditelj Boštjan Kljun.

Več o prireditvi si lahko preberete tukaj.
Tjaša Kokalj, ki potuje na svetovno finale za mis universe v Ciudad de Mexico, ni očarala samo žirije, ampak tudi fotografe, ki so ji podelili naslov mis fotogeničnosti, za najlepšo pa so jo izbrali tudi bralci revije Obrazi, in je tako trojna zmagovalka. Prva spremljevalka je postala Teja Britovšek, druga spremljevalka pa Meta Logar.

Tjaša že sedma z vesoljsko krono
Na izbor se je letos prijavilo več kot 100 kandidatk, v finale pa se jih je uvrstilo štirinajst. Letošnji izbor za Miss Universe Slovenije je sicer že sedmi. Prvo lepotico, Minko Alagič, so okronali leta 2001, ki je bila na letošnjem izboru predsednica žirije. Leto kasneje, 2002, je zmagala Iris Mulej, ki je krono v letu 2003 predala Poloni Baš. Leta 2004 je slavila Sabina Remar, leta 2005 Dalila Dragojevič, lani pa Nataša Pinoza.

April, ne julij
Po izboru je sledila še zabava v bližnji restavraciji, vstop pa je bil dovoljen le z vabilom. Večina pa se je uštela pri graderobi - dame so prišle v kratkih krilcih ali oblekah z golimi rameni, obute pa so imele odprte čevlje z visoko peto. Res smo bili na morju, ampak aprila, ne julija.