Foto: Nejc Ketiš
Foto: Nejc Ketiš

Na festivalu se je predstavilo devet vokalnih skupin: Rozalije, Sonus, (pd)4, Spritz for Five (Italija), Kreativo, 4Given, Pushluschtae, Bassless in Jazzva. Razprodana velika dvorana Kina Šiška tako kaže na vedno večjo prepoznavnost in priljubljenost a cappella skupin v Sloveniji, zadnja leta pa se jim vse pogosteje pridružujejo tudi tuje zasedbe.

Skupine, ki svojo glasbo ustvarjajo le z glasovi, imajo na festivalu možnost primerjave svojih pogledov na žanr in izmenjave izkušenj, poslušalci pa imajo priložnost slišati širok spekter slogov a cappelle - od ljudske glasbe in gospela, prek džeza in klasične popevke do popa, rocka in elektronske glasbe.

Kulturno društvo Jazzva je ob uspešni izvedbi dogodka veselo, da Popjazziada pridobiva prepoznavnost in da je kakovost a cappella glasbe v Sloveniji vsako leto na višji ravni.

Pravijo, da po kakovosti nastopajočih festival lahko primerjajo s podobnimi prireditvami v tujini, pozitivni odzivi obiskovalcev pa predstavljajo veliko spodbudo za nadaljevanje in nadgradnjo programa.