Ema Jagodič je srečna zmagovalka izbora Miss Universe 2011. Foto: Delo Revije
Ema Jagodič je srečna zmagovalka izbora Miss Universe 2011. Foto: Delo Revije
Miss Universe Slovenije 2011
Šopek lepotic, ki je polepšal sobotni večer. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Marika Savšek je svojo lento predala novi mis Universe, ki jo je žirija izbrala med šestnajsterico deklet, ki so se do zdaj najbolj izkazala in ki se jim je uspelo uvrstiti v finale. Prireditev je povezovala Lili Žagar, v žiriji pa so sedeli znani obrazi iz slovenskega modnega sveta: nekdanja mis Universe Tjaša Kokalj, manekena Iryina Osypenko in organizator lepotnega izbora mister Slovenije Erik Ferfolja.

Zmagovalka bo odpotovala na svetovni izbor za Miss Universe, za katerega ima licenco ameriški bogataš Donald Trump. Že 60. izbor bo letos potekal v Sao Paulu v Braziliji 11. septembra, ko bo svojo lento predala lanska zmagovalka, Mehičanka Ximena Navarrete.

Žirija je pred razglasitvijo zmagovalnega šopka razglasila šest superfinalistk, to so bile: Ajda Sitar, Tanja Radič, Kanita Agić, Ema Jagodič, Tamara Dragšič in Nataša Naneva, poleg njih pa so se za krono mis Universe potegovale tudi Janja Žagar, Zvezdana Barešič, Anela Islamović, Alma Budimlić, Tjaša Ošlak, Katja Šumak, Katarina Kuhar, Larisa Shala, Anita Černetič ter Angela Kitanović.

Dekleta so se na finalno dejanje lepotnega izbora začela pripravljati že prejšnji teden, ko so najprej ob pomoči stilistov pomerila obleke in kopalke, v katerih so se sprehodila pred očmi strogih žirantov. K pravi obleki se seveda podajo le pravi čevlji, zato so lepotice nekaj časa posvetile tudi izbiranju najboljše in najlepše obutve.

Zadnje dni pred tekmovanjem pa so dekleta odštevala v Termah Čatež, kjer so se pod budnim očesom ene najprepoznavnejših zmagovalk tega tekmovanja, Nataše Pinoza, učile pravilne hoje po modni brvi, urile pa so se tudi v koreografiji in pravilnemu načinu postavitve na odru - učile so se torej vsega, kar mora znati dobra misica.