Marika je v zadnjih mesecih pridobila kakšen kilogramček, ker si je zvila gleženj, tako da se je morala odpovedati skoraj vsem telesnim dejavnostim. 'Sicer pa diet ne maram, poskušam pa jesti čim bolj uravnoteženo hrano,' je dejala. Foto: MMC RTV SLO
Marika je v zadnjih mesecih pridobila kakšen kilogramček, ker si je zvila gleženj, tako da se je morala odpovedati skoraj vsem telesnim dejavnostim. 'Sicer pa diet ne maram, poskušam pa jesti čim bolj uravnoteženo hrano,' je dejala. Foto: MMC RTV SLO
Marika Savšek
Kljub veliko obveznostim ji je uspelo obdržati zvezo s fantom Jernejem, čeprav si želi veliko otrok, pa za zdaj o naraščaju še ne razmišlja. Foto: Reuters

Izbor za najlepšo v "slovenskem vesolju" bo drugega julija, Mariko, lepotico z letnico naslova 2010, pa smo gostili v MMC-jevi spletni klepetalnici.

V njej je dejala, da ji je njeno nenavadno ime zelo všeč, čeprav ima več vzdevkov: Mari in Marči, pa Mariška, mami pa jo kliče Marge. "Ampak sem najraje kar Marika," je dodala plavolaska, ki si je nedavno skrajšala lase, tako da nosi paževsko pričesko. "To je bila najboljša odločitev v tem letu. Dolgih las ne pogrešam niti najmanj, s pažem je veliko manj dela in tudi bolj moden je," je dodala.

Celoten klepet lahko preberete tukaj.
Marika je sicer študentka Fakultete za varnostne vede v Ljubljani, a je študij v tem letu dala na stran. "Rekla sem si: 'Mis Universe bom samo enkrat, študiram lahko pa še vse življenje.'" Sicer pa se ukvarja z glasbo, igranje tamburice ji vzame veliko časa, saj igra v orkestru in še dveh folklornih skupinah.

Kmečko življenje ji je blizu
Brez težav bi se lahko navadila na delo na kmetiji, saj imajo doma jelene, "s katerimi sicer ni veliko dela, ampak jim je potrebno dati koruzo in kruh, kar vedno z veseljem naredim. Odraščala sem na vasi. Okrog nas je veliko kmetij in to je še vedno v meni," je odgovorila lepotica.

Glasba je nasploh njena velika ljubezen, ki jo spremlja vsak dan, še posebej tamburaška glasba. "Trenutno pa imam v avtu zgoščenko Jana Plestenjaka, kar moje sopotnike velikokrat spravlja ob živce," je bila iskrena misica, ki ni preveč obremenjena s svojim videzom, tako da se v trgovino vedno odpravi v trenirki in brez ličil.

"Misica mora imeti tudi nekaj v glavi"
Ponudila pa je zanimiv odgovor na vprašanje, ali je lepim ljudem v življenju lažje. Dejala je: "Včasih je lepim še težje, ker vlada stereotip 'lep in neumen', sicer pa mislim, da je še vedno bolj pomembno, koliko si sposoben." Na vprašanje, ali se na lepotna tekmovanja prijavlja vse manj res privlačnih kandidatk, pa je dejala: "Dekletu ne pomaga, če je samo lepo, mora imeta tudi kaj v glavi, zato se iščejo takšne punce. So pa letošnje kandidatke za mis Universe zelo lepe, boste videli v finalu."

Ko bo predala lento, se bo odpravila v Split in morda tudi v Grčijo, nato pa jo čaka trimesečno izobraževanje na filmski akademiji v New Yorku, ki ga je dobila za nagrado ob lepotnem naslovu. In za konec še nasvet svoji naslednici: "Svetujem ji, naj ne bere komentarjev pod članki, ker znajo biti zelo nesramni. In naj ostane na realnih tleh."