Marika, ki prihaja iz Litije, uživa v opravkih, ki ji je prinesel lepotni naslov. Foto: Maja Slavec
Marika, ki prihaja iz Litije, uživa v opravkih, ki ji je prinesel lepotni naslov. Foto: Maja Slavec
Jimena Navarrete
Aktualna mis universe je Mehičanka Jimena Navarrete. Foto: EPA

Plavolaska je dodala, da so se ji v teh osmih mesecih, odkar ji je Mirela Korać predala krono najlepše, odprle številne nove priložnosti, vesela pa je tudi, da organizacija mis universe Slovenije podpira dobrodelnost. Plesne korake, ki jih je osvojila na turnirju Zvezde plešejo v oddaji Spet doma, je tako pred kratkim delila tudi z otroki litijske osnovne šole s prilagojenim programom.

"Moj vsakdan sestavljajo številni intervjuji, fotografiranja in snemanja, čaka pa me še potovanje v New York na svetovno priznano New York Film Academy, kjer se bom veščin javnega nastopanja in igre lahko naučila iz rok uveljavljenih mojstrov gledališča in filma. Če vsaj približno tako enkratna izkušnja čaka tudi mojo naslednico, vsem dekletom brez pomisleka svetujem, da se prijavijo in res potrudijo tako na predizborih kot tudi na samem zaključnem dogodku," je Marika še položila na srce dekletom.

Lastnik licence je "najslavnejši slovenski zet"
Pri mis universe namreč iščejo nove obraze privlačnih mladenk, starih med 18 in 27 let, ki bodo skušale zapolniti Marikine čevlje in postati nova mis z letnico 2011. Letos bomo namreč dobili že 11. lepotico s to krono in lento, tudi tokratna zmagovalka pa bo dobila enomesečni tečaj na priznani igralski šoli v mestu, ki nikoli ne spi.

Izbor mis universe velja za enega izmed najprestižnejših in najbolj cenjenih lepotnih izborov in za lepotno tekmovanje z eno najdaljših tradicij. Svetovnega finala se udeležijo predstavnice iz več kot 80 držav sveta, prireditev pa je poleg podelitve oskarjev najbolj gledana televizijska prireditev na svetu, ki se predvaja v kar 125 državah in vsako leto navduši več kot 600 milijonov gledalcev. Lastnika licence Miss Universe sta ameriški mogotec Donald Trump in televizijska hiša NBC.