Goran Dragić je želel s fotografijami prikazati svojo ljubezen do igre in žoge in s tem  pomagati športnikom invalidom. Foto: Drago Perko
Goran Dragić je želel s fotografijami prikazati svojo ljubezen do igre in žoge in s tem pomagati športnikom invalidom. Foto: Drago Perko

Slovenski košarkarski reprezentant in član ekipe Houstona v ligi NBA je želel s fotografijami, ki so delo fotografa Sama Vidica, prikazati svojo ljubezen do košarke in košarkarske žoge, ki ga spremlja na vsakem koraku.

Denarja od prodaje koledarjev športnik ne bo pospravil v svoj žep, ampak ga bo namenil športnikom invalidom, saj se, kot pravi, zaveda, kako pomembno je vračati okolju, v katerem je odraščal.

"Ljudje vse prevečkrat spregledamo dosežke športnikov invalidov, ki jih sam izjemno spoštujem. Prav zato bi rad opozoril na njihove izjemne rezultate, ki bi bili lahko z našo finančno podporo še boljši," je svojo podporo športnikom invalidom izrazil Dragić, ki se bo po končani sezoni v ligi NBA tudi sam pomeril s košarkarskimi reprezentanti na vozičkih.

Spodaj si lahko ogledate, kako je videti Dragićev koledar. Za povečavo kliknite na fotografije.