V kolekciji pomlad 2009 prevladujejo zemeljske barve. Foto: MMC RTV SLO/Jernej Sobočan
V kolekciji pomlad 2009 prevladujejo zemeljske barve. Foto: MMC RTV SLO/Jernej Sobočan
Draž pletenine
Oblikovalski par, Urška in Tomaž Draž, je ljubezen do pletenin podedoval po mami. Foto: MMC RTV SLO/Jernej Sobočan

Prvo samostojno modno revijo, na kateri so predstavili kolekcijo pomlad 2009, so pri Draž pleteninah izpeljali kratko in jedrnato, z eno besedo - izvrstno.

Kolekcija, ki izvira iz iskanja bistva pletenine
Kreacije so navdihnile fotografije Michaela Bensona Podobe vesolja. Od tod tudi naslov Bistvo, ki so ga pri Dražu pojasnili z besedami: "Ob pogledu na fotografije vesolja in raziskovanju niti pod mikroskopom se je vzpostavila povezava, ki je pripeljala do tokratnega bistva – da lahko v vsaki stvari najdeš vesolje, če si le vzameš zanjo dovolj časa in pozornosti."

Neposrečen humor za uvod
Uvod v samo modno revijo je pripadel stand-up komiku Tinu Vodopivcu. Ta je poskušal z različnimi bolj ali manj duhovitimi domislicami ustvariti, recimo temu, primerno razpoloženje. A ker je šlo za gala dogodek, večine obiskovalcev, vsaj po odzivih po reviji sodeč, ni zanimal tovrstni humor, ki bi bil morda bolj primeren za kakšno drugo priložnost.

Na drugi strani je primerno razpoloženje uspelo naplesti (če smo že pri pleteninah) glasbenikoma Marku Brdniku in Ninu Mureškiču, ki sta s prijetno ambientalno glasbo (kombinacijo klavirja, harmonike, elektronske podlage in tolkal) - tako kot se spodobi - ostala neopažena, torej v ozadju samega dogodka.

A bistvo sinočnjega večera je bila moda, zato vabljeni k ogledu fotogalerije modnih kreacij Draž pletenin.

J. S.