Letos so modne naravne in tople barve. Foto: MMC RTV SLO
Letos so modne naravne in tople barve. Foto: MMC RTV SLO
Frizer v akciji

Letos festival poteka že desetič zapored in ponuja bogat program nastopajočih. V preddverju so si obiskovalci lahko ogledali stojnice frizerskih hiš, na katerih so bili razstavljeni profesionalni izdelki za nego las in nohtov, oprema in strokovna literatura. Lahko so preverili sestavo svojih las in povprašali po profesionalnih nasvetih.

Modne smernice za jesen in zimo
Frizerka Darja Kocmut nam je povedala, da so v modi naravne barve, predvsem topli toni, na primer rdeča ali oranžna. Jeseni bodo priljubljeni dolgi lasje z veliko volumna. Ni pomembno, ali so skodrani ali ravni, le da bo pričeska bujna. Iz Kristijan Stylinga sporočajo, da se vračajo petdeseta in osemdeseta leta, zato si lahko omislite pričesko, kakršno je nosila Kate Beckinsale v filmu Pearl Harbor. Če imate kratke lase, se lahko zgledujete po zvezdnicah, kot sta Rihanna in Victoria Beckham.

Danes vse pogosteje v frizerskih salonih ponujajo tudi druge kozmetične storitve, predvsem manikuro. Zato smo se pozanimali tudi, kakšne barve bodo modne na nohtih. Navadna francoska manikura je še vedno zelo priljubljena, drugače pa prevladujejo matirani laki v odtenkih sive in črne ter laki z bleščicami. Pedikerka Natalija Fužir za zdrave in lepe nohte priporoča uporabo steklene in ne kovinske pile.

Na odru so svoje znanje predstavili frizerji šestih frizerskih hiš. Vsak je imel na voljo le približno pol ure časa, da je uredil pričeske že vnaprej ostriženim modelom. Tako so pokazali, da za nobeno izmed umetniških pričesk ne potrebujemo veliko časa.

Kako si modno nalakirati nohte?

Frizer v akciji