Rajanje se je nadaljevalo vse do zgodnjih jutranjih ur. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Rajanje se je nadaljevalo vse do zgodnjih jutranjih ur. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Pustno rajanje v Rožni dolini

11. tradicionalno študentsko pustovanje je v prestolnico sinoči znova privabilo številne zabave željne pustne maske. Študentski svet stanovalcev je znova na enem mestu združil okrog 3.000 pustnih mask. Nekateri so se zabavali v ogrevanem prostoru po šotorom, kjer so nastopili Fešta bend, Sell out, CoverLover, The Drinkers in Čuki, medtem ko je večina rajanje začela in končala kar na dvoriščih pred študentskimi domovi.

Uradni začetek prireditve je bil sicer predviden ob 18. uri, toda vse do 21. ure je študentsko naselje bolj ali manj samevalo. Prava zabava (v šotoru) se je zanetila z nastopom novincev na naših koncertnih odrih CoverLover in njihovim sklopom priredb. S pomočjo različnih substanc pa so se Miški Mikiji, čebelice Maje, kokoši, kirurgi, duhovniki, nune, gradbinci, čarovniki, smrkci – če naštejemo le najbolj zastopane maske – razživele ob zvokih Makija in druščine ter starih uspešnic The Drinkersov (dogajanje si lahko ogledate v videu desno).

Organizatorji so s pomočjo glasnosti občinstva izbrali tudi najzabavnejše in najizvirnejše maškare v skupinski in posamezni kategoriji. Vrhunec dogajanja pa je potekal ob zvokih starih in novih uspešnic skupine Čuki, saj so ti poskrbeli za popolni pustni odklop.

Več pa si lahko pogledate v galeriji spodaj.

Pustno rajanje v Rožni dolini