Oto je vlogo dirigenta božičnega 'zborčka' prevzel v svoje roke. Foto: MMC RTV SLO
Oto je vlogo dirigenta božičnega 'zborčka' prevzel v svoje roke. Foto: MMC RTV SLO
Oto o božičnih načrtih
Kolaž božičnih pesmi

Klavir, bas kitara, električna kitara in bobni Primož Grašič Quarteta so se že takoj na začetku ob skladbi White Christmas zlili z Otovim glasom in čarali idilično božično vzdušje sredi nič kaj praznično okrašene dvorane Union. "Moram reči, da se je lepo izšlo. Da je premiera za eno vokalno skupino, ki je lahko zelo delikatna, lepo uspela. In pred ljubljansko publiko, ki ni ravno katera koli pubilka, se mi zdi, da smo dosegli želeno," je po nastopu koncert za MMC ocenil Oto.

V videu si lahko pogledate celoten pogovor z Otom po nastopu. V njem je tudi spregovoril o božičnih načrtih.

Malo več kot do polovice napolnjena dvorana se je po začetnem nekajminutnem čakanju dve uri (z obveznim dvajsetminutnim odmorom) predajala zimskim radostim ob številnih zimzelenih božičnih vižah, kot so The First Noel, Ave Maria, Rudolph the Red-Nosed Raindeer in The Christmas Song.

Oropani pa niso bili niti slovenskih morda že skoraj pozabljenih skladb, ki jih je Oto prav za to priložnost preoblekel v nove zvokovne širine. Jazzovski ritem je tako v prvem delu koncerta pospremil pesmi Božji nam je rojen sin in Božično željo.

Oto je razživel sedeče občinstvo
Pevec, ki je na trenutke s svojimi gibi glave spominjal na Stevieja Wonderja, pa se ni zadovoljil z medlimi aplavzi in zbrane pred odmorom dodobra navdušil ob pozivu k ploskanju na takte posebej za včerajšnji večer skomponiranega Božičnega valčka (Dobrodošel na svet/Božična uspavanka/Srebrni zvončki). Sam se je vživel v vlogo dirigenta in vodil zbrane med posameznimi kiticami.

Osamljen pevec dobil družbo
Izrazitost Otovih glasovnih prehodov iz nižin v višave je v drugem delu koncerta podkrepil zvok kvinteta Pro Anima Singers, s katerim je Oto nastopil prvič. "Za pokušino, za začetek smo začeli z božično muziko, ker je tudi čas tak," je "prve vzdihljaje" njihovega sodelovanja opisal Oto. Sopran, mezzosopran, alt, bariton in bas so se zlivali z neuničljivim glasom legendarnega pevca v pesmih Winter Wonderland, Let it Snow, This Little Light of Mine ter seveda domačih K tebi želim moj bog in Glej zvezdice božje.

V videu si lahko pogledate in prisluhnete skladbam Rudolph the Red-Nosed Raindeer in Jingle Bells.

Tako kot v prvem delu koncerta se je občinstvo (morda tudi na račun počasnejših O Holly Night, O Little Town of Bethlehem) prebudilo ob koncu. Če že ne s svojim glasom, pa so (vsaj) s ploskanjem poskrbeli za veder konec seksteta ob pesmi Jingle Bells.

Nekaj utrinkov s koncerta si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Oto o božičnih načrtih
Kolaž božičnih pesmi