Kot je povedal predsednik društva Škorpijoni, je lansko srečanje skoraj odplavil dež, ki je še do tretje ure popoldne mokril zelenico. Nato pa se je nebo odprlo in zelenico so preplavili jekleni konjički. Foto: MMC RTV SLO/Klavdija Kopina
Kot je povedal predsednik društva Škorpijoni, je lansko srečanje skoraj odplavil dež, ki je še do tretje ure popoldne mokril zelenico. Nato pa se je nebo odprlo in zelenico so preplavili jekleni konjički. Foto: MMC RTV SLO/Klavdija Kopina
Motozbor
Kodrič je v pogovoru za MMC izdal, da je organizacija takšnega srečanja celoletni (če že ne življenjski) projekt. Foto: MMC RTV SLO/Klavdija Kopina
Motozbor
Za padalsko poslastico so poskrbeli člani padalskih klubov iz Cerkelj ob Krki in Radeč (Novo mesto). Foto: MMC RTV SLO/Klavdija Kopina
Merjenje hrupa
Tomaž Kodrič za MMC

Tradicionalno srečanje, ki ga prireja Motoristični klub (MK) Škorpijon, je privabilo motoriste iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Italije, Slovaške, Srbije in Slovenije. Predsednik kluba Tomaž Kodrič je v pogovoru za MMC razkril, da jih je obisk presenetil. "Pričakovali smo malo manjši obisk, kot je danes, okoli 700 motorjev, ampak ocenjujemo, da jih je prišlo okoli 1000," je pojasnil Kodrič.

Zbrane je tudi drugi dan poleg lepega vremena pričakal pester program. Na pogorišču petkove noči so največji zanesenjaki že v zgodnjih jutranjih urah pripravljali žerjavico, na kateri je čez dan rjavel vol.

Po blagoslovu motorjev tamkajšnjega župnika in nagovoru župana Ivan Molana je sledila panoramska vožnja po okoliških ravnicah. In če je duhovnik prizorišče kmalu zapustil, se je župan pridružil motociklistom na vožnji. Na ogled domačega kraja ga je zapeljal sam predsednik Škorpijonov. "Pot nas je vodila po Brežicah, imeli smo postanek, kjer je vsak motorist dobil 'gratis' pijačo," je razložil Kodrič.

Tudi vi radi obiskujete motoristična srečanja? Vabljeni k nalaganju vaših fotoutrinkov na Moj splet.

Kljub temu se jasa ob reki Krki ni popolnoma izpraznila, sončnim žarkom so se nastavljali številni jekleni lepotci - od dvokolesnikov do trikolesnikov -, MMC-jevo oko je zasledilo tudi štirikolesnike. Na sosednjem parkirišču pa je sonce grelo vetrobranska stekla.

Bogat program
Poznopopoldanski program se je začel s preletom letala nad prizoriščem in spustom treh padalcev – Tonija, Sandija in Darka - na parter pred odrom. Njihov pristanek je naznanil začetek "Bajkerske olimpijade", ki je privabila "tekmovalce" iz treh držav (Italije, Slovaške, Slovenije) in Velenja, kot se je pošalil povezovalec programa Nenad Moravec. "Sodniki so nepristranski, ampak se jih lahko podkupi," je še dodal Nenad.

Iz boja, v katerega se je podalo osem ekip (Vragci, Rian Riders, Mrzla voda, Predator, Crknjene podgane, Moliboga, Trikolori in Netopirji), so kot zmagovalci prišli člani skupine Moliboga. Merjenje moči se je nadaljevalo med sončnim zahodom, vendar na drugi strani prizorišča. Motoristi so se s svojimi jeklenimi mrcinami pomerili v povzročanju hrupa.

Celonočni rock
Večer se je sprevrgel v noč in v njo so zbrane popeljali člani skupine Uranium Pills. Dogajanje se je razpršilo na več koncev – ljubitelji udarnih ritmov so se gnetili ob odru, ljubitelji tekočega kruha (piva) ob točilnih jurčkih, ljubitelji gurmanskih pregreh na klopeh … Preden so se lahko obiskovalci prepustili starim rockerskim uspešnicam, za katere so poskrbele K.O.S.E., je Nenad sporočil še uradne izide popoldanskih tekmovanj z mednarodno udeležbo, nato pa je odru dokončno zavladal rock.

Razgret oder so "Kosovci" prepustili zimzelenim skladbam skupin Rolling Stones, Bijelo Dugme, Metallica, U2, Prljavo Kazališče, Mi2 in drugih, ki so zazvenele iz grl in kitar članov skupine XXX Rock Band. Motoristično naslado je podobno kot v noči s petka na soboto dopolnilo erotično poplesavanje, ki je sklenilo odrsko dogajanje.

"Motori, motori"
Za petkovo dobro voljo in zabavo sta poskrbeli skupini Snowblind in Mary Rose. Ti sta zbrane ogreli pred nastopom Divjih jagod, ki so zaigrale svojo uspešnico Motori, motori, ki je doživela tri ponovitve. Nedelja je minila v poslovilnem ozračju.

V spodnji galeriji si še poglejte glavne zvezde zbora – motocikle in utrinke s popoldanskih iger.

Merjenje hrupa
Tomaž Kodrič za MMC