Finalistke (na fotografiji zmagovalka Sabina Rajh) so v Tuniziji posnele fotografije za profesionalni 'book' in predstavitveni spot. Foto: Bernie models
Finalistke (na fotografiji zmagovalka Sabina Rajh) so v Tuniziji posnele fotografije za profesionalni 'book' in predstavitveni spot. Foto: Bernie models
Nasmejani zmagovalki Sabina Rajh in Tamara Kos z Bernardo Marovt. Foto: Delo Revije

Naziv bo Sabini odprl vrata v elitni svet mode, dobesedno pa vrata svetovno znane modne agencije, so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji izbora. Zmagovalko je med 12 finalistkami namreč izbral predstavnik modne agencije Major Models s sedežem v Milanu ter s poslovalnicami v Parizu, Londonu in New Yorku.

Finalistke letošnjega leta so bile poleg svetlolase zmagovalke, ki se pri višini 174 cm ponaša z merami 83-59-88, še Nives Brauner, Nina Pečovnik, Mateja Švec, Nina Kohne, Ivana Paun, Katja Zupanič, Nikolina Pavlinić, Tjaša Nedeljko, Sandra Đurković, Tamara Kos in Anja Foršnarič.

Letošnjo prireditev v vodnem mestu Atlantis je vodil Robert Roškar, nastopili so BoardWalk Casino, Erik Ferfolja, Tangels in plesna skupina Maestro. Posnetek prireditve bo predvajala tudi TV Slovenija.
Bernie dekleta uvaja v svet mode
Zamisel o dogodku Fotomodel Bernie models se je porodila leta 2003, ko je Bernarda Marovt, lastnica omenjene agencije in legenda slovenskega manekenstva, povabila mlada dekleta, naj ji pošljejo svoje fotografije, in jim obljubila, da bo eno izmed njih predstavila v Milanu.
Odziv na njeno vabilo je bil velik, zato so sklenili, da dekletom, ki se želijo preizkusiti v svetu mode in lepote, priskočijo na pomoč in jim odpremo vrata v svet vrhunskih modelov.

Letos dekleta pozirala v Tuniziji
Najprivlačnejši del izbora je vsako leto "finalni fototermin" – teden dni študijskega tekmovanja, na katerem se finalistke naučijo pravilne hoje in drže na modni brvi, profesionalnega poziranja in snemanja oglasnih spotov. V šestih letih so snemali v različnih krajih po svetu.
Prvo leto so bili na križarjenju po Grčiji, drugo leto v Šharm El Šejku v Egiptu in tretje leto v Antalyji v Turčiji . Predlani se je ekipa mudila na slikovitem grškem otoku Lefkas, lani v Opatiji in letos v Tuniziji, kjer so dekleta posnela fotografije za profesionalni "book" in predstavitveni spot, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Fotografije zmagovalke in drugih finalistk si oglejte v spodnji fotogaleriji.