Nasmejani Oliver v šopku mičnih gospodičen. Foto: MMC RTV SLO
Nasmejani Oliver v šopku mičnih gospodičen. Foto: MMC RTV SLO

Priljubljenemu hrvaškemu pevcu je uspelo v torek zvečer že drugi dan zapored napolniti ljubljanske Križanke, zimzeleni Oliver pa je koncert začel precej "po dalmatinsko zaspano".

Obiskovalci v avditoriju so bili sprva bolj tihi in zadržani, a ko so prišle na vrsto njegove največje uspešnice, kot so Kad mi dodješ ti, Bez tebe, Dva put san umra in U ljubav vjere nemam, so na ves glas peli z njim. Ko je ubral hitrejše ritme, kot so Nedostaješ mi ti, Stari morski vuk in Nadalina, so mu z glasnim ploskanjem dajali takt, nato pa je z nepogrešljivo Cesarico prišel čas slovesa.

Oliver je odšel z odra, a glasni kriki in žvižgi so ga pripeljali nazaj s pesmijo Trag u beskraju, nato se je spet poslovil, a obiskovalci se niso vdali in tokrat se je vrnil z dvema pesmima - najprej z Moj lipi andjele, za čisto zaresni konec pa je zapel še Vjeruj u ljubav.

Glej ga, ptička!
Obiskovalci so se nato le razšli, a tisti najbolj vztrajni so Oliverja ujeli še v zaodrju. Potrpežljivo jim podpisoval avtograme in nekateri so ga sramežljivo prosili še za sliko. Z veseljem jim je ustregel, a bil nato še sam presenečen, ko je videl, kakšen plaz je s tem sprožil. Ljudje so kar prihajali in prihajali, se stiskali k Oliverju, prosili znance ali popolne neznance, naj jih slikajo z njihovimi fotoaparati ali mobilnimi telefoni. Ali pa so se obračali kar k prisotnim fotografom in potem prosili za naslove medijev, v katerih bo to objavljeno. Ti so jim z veseljem ustregli, nato pa se še sami vrnili v vrsto za slikanje, Oliver je le Oliver ...

Nekaj slik smo posneli tudi mi, se morda najdete na njih?