Vodja projekta Uroš Pohlin je prvi zarezal v tri velike torte. Foto: MMC RTV SLO
Vodja projekta Uroš Pohlin je prvi zarezal v tri velike torte. Foto: MMC RTV SLO
Kaj bo s Študentsko areno v prihodnje

Študentska arena je postala že tradicionalna prireditev za mlade, ki v začetku študijskega leta ponudi raznovrstne informacije o študiju, dodatnem izobraževanju, zaposlovanju, potovanjih, športu, družbenih in aktualnih vsebinah, študentskih izmenjavah in seveda zabavi.

Ker je Študentska arena dopolnila deset let, so organizatorji poskrbeli za pravo rojstnodnevno zabavo in jo popestrili s plesnim in pevskim šovom Šole za nastopanje Bast, z modno revijo ambiciozne študentke modnega oblikovanja Kristine Lovko in z zabavo s 3 atraktivnimi DJ-kami Urban Divas: Trick-C, Manateo in Miss Soulfy ter VJ-ko Inocybe. Voditelj Toni Cahunek je ob pomoči hostese prebral tudi imena treh udeležencev posebnega fotonatečaja, ki so poslali najboljše fotografije. Tretje mesto je osvojila Nina Žnideršič, drugo Katja Jeras, najboljša fotografija pa je po mnenju žirile uspela Stefanu Nikolovskemu, ki ga na zabavo sicer ni bilo, je pa nagrado v njegovem imenu prevzela prijateljica.

Tri velike torte in mobilnik za veleposlanico
Da je bilo za žejo poskrbljeno, verjetno ni treba povedati, so pa na svoj račun prišli tudi gurmanski sladokusci – pripeljali so namreč torto velikanko oziroma natančneje kar tri torte, zato je najmanj en kos lahko dobil prav obiskovalec. To pa še ni bilo vse - vsi udeleženci zabave so sodelovali v nagradnem žrebanju za novoletni izlet v vrednosti 300 evrov ene izmed slovenskih potovalnih agencij, prvih 150 obiskovalcev pa je bilo nagrajenih z USB-ključki. Posebno nagrado so izžrebali tudi med VIP-gosti - dragoceni prenosni telefon bo šel v roke kar nizozemski veleposlanici.

Letos tudi o astronomiji
V ospredju letošnje Študentske arene, ki je bila na Gospodarskem razstavišču, je bilo sicer kot vsako leto izobraževanje - od problematike zaposlovanja, astronomije, do javnega nastopanja; organizirano je bilo veliko različnih delavnic (fotografske, umetniške, plesne), ob tem pa se je bilo mogoče preizkusiti tudi v nekaterih eksotičnih športih. Na ogled je bila tudi razstava desetih finalistov natečaja Študentsko oko, razstava (oblačil) Kontrasti, že omenjene Kristine Lovko in potujočo razstavo Od Zemlje do vesolja, ki je postavila na ogled najlepše astronomske fotografije na netradicionalnih krajih, posnete z največjimi profesionalnimi teleskopi na Zemlji in v vesolju.

V priloženem videoposnetku si oglejte, kaj nam je o Študentski areni nekoč, danes in v prihodnje povedal eden izmed glavnih organizatorjev prireditve Uroš Pohlin in video- ter fotoutrinke z zabave.

Kaj bo s Študentsko areno v prihodnje