Vsi trije dobitniki letošnjih nagrad: Bernard Stramič, Simona Juvan in Matej Rus. Foto: MMC RTV SLO
Vsi trije dobitniki letošnjih nagrad: Bernard Stramič, Simona Juvan in Matej Rus. Foto: MMC RTV SLO

Društvo poklicnih radijskih in televizijskih napovedovalcev Slovenije je namreč znova podelilo nagradi kristalni mikrofon Simoni Juvan in Mateju Rusu. Nagrada kristalni mikrofon se vsaki dve leti podeljuje dvema posameznikoma za vrhunske napovedovalske dosežke, s katerimi je bil poudarjen poklic napovedovalca in vrhunskega interpreta slovenskih besedil. Žirija, ki ji je predsedovala Miša Molk, pa je podelila tudi priznanje Ane Mlakar, ki ga je letos prejel Bernard Stramič. Gre za priznanje za najobetavnejšega mladega napovedovalca, ki ga je leta 2005 prejela Maja Šumej, pred dvema letoma pa Andrej Hofer, ki je tudi povezoval letošnjo podelitev nagrad.

Rdeča nit prireditve so bili odlomki radijskega programa iz preteklosti, kjer so iz zvočnikov odmevali glasovi Francija Pavšerja in drugih znanih imen, ki so zaznamovala radijsko poročanje na naših tleh. Obiskovalce v studiu 14 Radia Slovenija so poleg radijskih odlomkov kratkočasili fantje iz izvirne inštrumentalno-vokalne zasedbe Same babe, ki so našli najbolj žalostno pesem, in raper Pižama, ki je pripovedoval, kako je Bog pekel ljudi.

Prireditev ste lahko poslušali tudi v neposrednem radijskem prenosu, mi pa vam v spodnji fotogaleriji ponujamo nekaj slikovnih utrinkov.