Vrhunec prvega dne Festika je bil nastop skupine Eroika, ki je s svojim nastopom navdušila številne obiskovalce. Foto: MMC RTV SLO
Vrhunec prvega dne Festika je bil nastop skupine Eroika, ki je s svojim nastopom navdušila številne obiskovalce. Foto: MMC RTV SLO

Festival, katerega namen je kulturno obogatiti poletje, bo med 26. julijem in 2. avgustom spremenil staro mestno jedro v prizorišče najrazličnejših kulturnih prireditev. V osmih dneh se bodo na koprskih ulicah in trgih zgodili najrazličnejši dogodki, poskrbljeno bo za zabavo vseh generacij.

Ste se tudi vi udeležili odprtja festivala Festiko? Vabljeni k nalaganju fotografij na Moj splet ali pisanju vtisov pod novico!

Na včerajšnjem odprtju festivala so se lahko najmlajši preizkusili v glasbenih delavnicah, medtem ko so starejši v bližini mestne koprske plaže Mokra mačka lahko uživali ob zvokih tamburic. Vsi mimoidoči so lahko domače izdelke (olje, vino, med) kupili na istrski tržnici, ki pa je vključevala le nekaj stojnic.

"Navala nismo pričakovali"
Pred vrhuncem večera, nastopom Eroike, je v Pokrajinskem muzeju potekala predstava Jamski človek. Do kart za ogled komedije o odnosih med spoloma, ki so bile prodane v pičlih petih minutah, niso prišli številni jezni obiskovalci. Čeprav Jamski človek že vrsto let velja za eno najbolje obiskanih predstav, so organizatorji dejali, da niso pričakovali takšnega navala ljudi.

Rockovsko obarvani 1. avgust
V Taverni se bodo sicer vsak večer vrstili tematski glasbeni večeri, ki bodo obiskovalcem poleg koncertov raznovrstnih skupin ponudili tudi, da se naučijo različnih plesnih korakov. Poleg tega bodo na svoj račun prišli ljubitelji rocka, saj bodo 1. avgusta na Ukmarjevem trgu na koncertu Rock na pomolu nastopili Dan D, Šank Rock ter Rudi & The Cool Vibes.

Besedilo in fotografije: D. S.