Kdor na slovenskem oglaševalskem področju kaj velja, je te dni gotovo v Portorožu. Foto: SOF
Kdor na slovenskem oglaševalskem področju kaj velja, je te dni gotovo v Portorožu. Foto: SOF

Gotovo najbolj pričakovani gost letošnje izdaje SOF-a je bil norveški smučar Kjetil Andre Aamodt, ki ga je v Pristop talk showu z naslovom Kako se motiviraš, ko si na vrhu? gostil izvršni kreativni direktor Aljoša Bagola. MMC je s smučarsko legendo opravil intervju, ki ga boste lahko prebrali v četrtek.

Pred Aamodtom je festival obiskal direktor Sarajevskega filmskega festivala Mirsad Purivatra (pogovor z njim je vodila Vesna Milek), ki si je prav tako utrgal nekaj časa za MMC. Kaj je povedal o zametkih festivala v obleganem Sarajevu in o tem, kolikšno vlogo pri odlični atmosferi filmskega dogodka igra karizma mesta gostitelja, boste lahko prebrali v petek.

Več fotografij najdete na Facebook strani SOF-a.

Obiskali smo tudi pogovor Ženske, ki plešejo z volkovi, na katerem se je Branko Čakarmiš z Vesno Vuk Godina, Savino Atai in Veroniko Seles pogovarjal o tem, ali bi bolje živeli, če bi imele upravljanje poslov in države v rokah ženske, o ženskem principu in o tem, kaj sploh pomeni biti ženska v današnjem svetu. Najburnejše reakcije v dvorani so, pričakovano, sprožile izjave Godine, ki je med drugim dejala, da bi sama vsekakor za šefa raje imela moškega kot žensko in da bi se morali pri izhodu iz vsesplošne krize zgledovati po kaki državi, v kateri kapitalizem ni avtohtoni sistem, na primer po Japonski.

V okviru festivala so v sredo podelili nagrade effie, najuglednejša priznanja na področju tržnega komuniciranja pri nas. Prve nagrade 22. SOF-a so šle v roke lastnikov v četrtek na prireditvi Srebrna noč, ki ji bo drevi sledila še Zlata. Vse tri večere so za oglaševalce pripravili druženje na zabavah v nekdanjem skladišču soli v Bernardinu.

Oglejte si nekaj utrinkov s festivalskega druženja na Obali.