Iz legokock je mogoče sestaviti 'čudo', tudi mesto v malem s pisanimi hišicami, vozili, hotelom in železniško postajo. Foto: MMC RTV SLO
Iz legokock je mogoče sestaviti 'čudo', tudi mesto v malem s pisanimi hišicami, vozili, hotelom in železniško postajo. Foto: MMC RTV SLO

V Osnovni šoli Koseze je do 17.00 potekala tretja izvedba KockeFesta, ki je pravi praznik za vse ljubitelje ustvarjanja in sestavljanja iz priljubljenih plastičnih kock. Že dopoldne, ko se je šel "igrat" tudi MMC, je dvorana kar pokala od mladih obiskovalcev, ki so večinoma prišli v spremstvu staršev.

Z odprtimi očmi in ustmi so opazovali mnoge legoumetnine, ki so jih dolge ure sestavljali člani kluba Kocke. Videti je bilo mogoče najrazličnejše stvari - od ogromnih legotovornjakov na daljinsko upravljanje, robotov, zapletenih sistemov železnic, povsem pravega mesta, piratske dežele, vojne zvezd do celo predilnega stroja. In vsak delček omenjene stvari je bil izdelan iz legokock.

Otroci so lahko v igralnem kotičku tudi sami preizkusili svojo spretnost in pustili domišljiji prosto pot. Kocke so delale "klik, klik", v njihovih rokah pa so nastajali avtomobili, roboti, dečki, pištole.

Po besedah legoveleposlanika Saša ima slovenski Kocke klub okoli 180 članov različnih starosti, naslednji podobni "legopraznik" pa pripravljajo že spomladi.

V videoposnetkih si oglejte intervju s Sašem, slovenskim legoveleposlanikom, in pogovore z mladimi obiskovalci prireditve.