Schengenfest je festival, pri katerem gre za mladostniško druženje ob Kolpi, so zapisali organizatorji. Foto: MMC RTV SLO/ P. S.
Schengenfest je festival, pri katerem gre za mladostniško druženje ob Kolpi, so zapisali organizatorji. Foto: MMC RTV SLO/ P. S.
Tudi Schengenfest ima talent

V treh večerih so lahko obiskovalci prisluhnili ritmom popa, rocka, ska punka, rapa, reggaeja in metala. Med nastopajočimi je bilo veliko velikih imen, med drugim tudi Dalaj Eegol, Elvis Jackson, Jinx, Big Foot Mama, US4 - U2 Tribute Band, Laibach ...

Sobotno in nedeljsko dogajanje na Schengenfestu so poleg sonca popestrili tudi številne športne in nagradne igre ter različni nastopi. Na glavnem delu plaže je potekal DJ-program. Obiskovalci so lahko preizkusili svoje sposobnosti na trampolinu ali zbrali pogum in se podali v vrtečo kroglo, kovinsko konstrukcijo, v katero so željnega adrenalina privezali, nato pa ga vrteli v vse mogoče smeri.

Pred začetkom koncertov so se na odru preizkusili tudi nekateri obiskovalci, ki so imeli možnost, da pred skromnim občinstvom predstavijo svoj talent. Slišati in videti je bilo mogoče kar nekaj dobrih glasbenikov in plesalcev, nekateri pa so na oder prišli predvsem zaradi zabave in želeli le razvedriti občinstvo.

Nedelja je s soncem prinesla popoln dan za lenarjenje na plaži in osvežitev v hladni Kolpi, ki je imela 18 stopinj Celzija. Nekateri, ki niso bili preveč izmučeni od ponočevanja, pa so se odločili tudi za bolj športne aktivnosti, na primer odbojko ali vožnjo s kanujem.

Več o dogajanju v spodnji galeriji in priloženem videu.

Tudi Schengenfest ima talent