Obiskovalci v prvi (in edini) vrsti na koncertu Navijamo za Slovenijo. Foto: MMC RTV SLO
Obiskovalci v prvi (in edini) vrsti na koncertu Navijamo za Slovenijo. Foto: MMC RTV SLO
Drinkersi na odru

Začetek koncerta Navijamo za Slovenijo je bil napovedan za 19. uro, mi smo koncertno prizorišče obiskali okoli 22. ure, ko so na odru Gospodarskega razstavišča poskakovali člani skupine Drinkers. Na zaščitno ograjo se je naslanjalo le nekaj deset obiskovalcev, ki so bolj kot roke dvigovali kozarce, o navijaškem duhu pa ni bilo niti sledu! Namesto zastav in navijaških šalov so čez ograjo viseli puloverji in jakne, obiskovalci pa niso nosili dresov svojih najljubših reprezentantov in na ličkih se jim ni bohotil narisan Triglav. Se tako navija za Slovenijo?

Zaradi nogometa ali zaradi glasbe?
Res je, da glasbene zvezde Rock Partyzani, Zablujena generacija in Pero Lovšin še niso prišle na vrsto, vendar naj bi bila ena največjih odlik navijačev prav njihova večurna vzdržljivost. Pogosto se zaradi svoje reprezentance odpeljejo za dolgo pot na drug konec Evrope, tudi sveta. Veselo pojejo že na avtobusu, med postanki na počivališčih, ob prihodu v gostujoče mesto, kjer na tekmo čakajo tudi po več ur, medtem pa na ulicah glasno navijajo. Šele nato pride tisto glavno - sama tekma, kjer resnično dajo vse od sebe.

Dajmo, navijajmo za Slovenijo!
Koncert na Gospodarskem razstavišču je Klub navijačev slovenske nogometne reprezentance (Slovenija Supporters) priredil zato, ker so želeli tako zbrati čim več sredstev, ki bi najbolj zagretim slovenskim navijačem omogočila pot v Južnoafriško republiko, kjer se bo 11. junija začel največji športni dogodek leta, svetovno prvenstvo v nogometu. Le kje so bili te najbolj zagreti navijači v torek ob desetih zvečer?

Drinkersi na odru