Janez Jazbec in Sara Kobold sta par leto in pol in čeprav se bolj malo videvata, njuni zvezi kaže odlično. Foto: MMC RTV SLO
Janez Jazbec in Sara Kobold sta par leto in pol in čeprav se bolj malo videvata, njuni zvezi kaže odlično. Foto: MMC RTV SLO
26-letni Janez Jazbec, doma iz Sebenj pri Tržiču, je imel v karieri veliko težav s poškodbami, zato v svetovnem pokalu še ni imel večjih uspehov, je pa lani olimpijski veleslalom končal na 19. mestu. Foto: Reuters
Sara Kobold
Slovenjgradčanka Sara Kobold, ki bo 7. junija praznovala 22. rojstni dan, je pela že kot majhna punčka in pri desetih letih izdala kaseto, potem pa sodelovala na številnih otroških in mladinskih festivalih. Lani se je predstavila na EMI. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Veleslalomist Janez Jazbec v svetovnem pokalu resda še ni zbral veliko točk, mu je pa zato uspelo osvojiti srce koroške pevke Sare Kobold. Spoznala sta se v Kranjski Gori na pokalu Vitranc 2009. Sara je imela na sosednjem hribu veleslalom glasbenikov. "S prijateljicami smo prej odšle na tekmo svetovnega pokala navijat za naše. Z Janezom sva se takrat spoznala in bila najprej prijatelja. Velikokrat sva igrala tenis, ki sem ga 12 let trenirala, odšla sva na bowling, pa tudi na smučanje in tako se je iz prijateljstva razvila ljubezen. Zdaj sva že leto in pol par."

Ona na EMI, on v Vancouvru
Razmerje je kar dolgo ostalo skrito očem javnosti, saj se nista želela izpostavljati. Skupnih trenutkov ni veliko, lansko leto je bilo še posebej pestro. Sara je bila sprejeta na slovenski izbor za popevko Evrovizije, Janez pa se je pripravljal na olimpijske igre v Vancouvru, na katerih je veleslalom končal na 19. mestu. "Takrat sva se videla zelo malo, jaz sem imela vsak dan vaje solopetja in plesne vaje. Janez je bil ves čas na snegu in si ni mogel ogledati niti mojega nastopa na EMI. Še sreča, da obstaja Skype, da se lahko s pomočjo spleta vsaj malo vidiva in slišiva."

Navijala pri minus dvajset
Med zimsko sezono si Sara vzame čas za obisk nekaterih tekem: "Obiskala sem tekme svetovnega pokala v Söldnu, Alti Badii, Hinterstoderju in Kranjski Gori. Najbolj všeč mi je bilo v Alta Badii predvsem zato, ker sem pred tekmo s prijatelji tam tudi dopustovala. Spomnim se, kako smo glasno navijali za Janeza, čeprav je bilo v ciljni areni krepko pod ničlo, minus 20! Še isti dan sva skupaj odhitela v Slovenijo, saj me je zvečer čakal nastop. Čeprav je bil Janez utrujen, me je pospremil na nastop!"

Punca mora biti kdaj tudi tiho
Dekle, ki je v zvezi s športnikom, mora razumeti, da je fant včasih utrujen: "Zgodi se, da ima slab dan, si želi biti sam in ga ne sme nihče dodatno vznemirjati. Če sem takrat z njim, ga pustim, da gleda televizijo, ležim poleg njega, da ve, da sem tam zaradi njega. Ničesar ga ne sprašujem, nič mu ne govorim, saj vem, da to ceni in se na ta način prej sprosti," pravi Sara, ki Janezu pogosto dela družbo na treningu in z njim hodi tudi v fitnes: "Tako tudi sebi naredim dobro delo, saj moram redno skrbeti za svojo kondicijo, ki jo potrebujem na glasbenih nastopih."

Nikoli več v Egipt
Med letošnjimi prvomajskimi počitnicami sta se odpravila za nekaj dni na slovensko obalo, obiskala sta tudi Benetke. Poletje bo precej delovno. Sara končuje študij menedžmenta, veliko časa ji vzame tudi glasbena kariera: "To poletje me čaka veliko nastopov, pripravljam tudi nov singel za jesen, tako da bo zelo pestro. Kljub temu pa si bova z Janezom vzela čas za dopust in se odpravila na morje vsaj za nekaj dni." V toplih krajih sta doživela že veliko lepega, pa tudi slabega: "V najlepšem spominu mi je ostal dan, ki sva ga čisto na začetku najine veze preživela v Lignanu, v slabem pa potovanje v Egipt, saj sva se oba zastrupila in tja zagotovo ne greva več!"

Najprej kariera in študij, potem družina
Doma hrano pripravljata skupaj in ugotavljata, da se tudi v kuhinji odlično ujameta. Očitno res ni nobenih ovir, da ne bi njuna zveza še dolgo trajala in da ne bi čez nekaj let začela razmišljati o družini: "Vsekakor načrtujeva nekega dne družino, a kdaj bo to, še sama ne veva. Zdaj imava svoje obveznosti, tako da je prehitro govoriti o tem. Mlada sem še, najprej želim ustvariti kariero, dokončati študij, poiskati službo ..."