Obiskovalci so bili najbolj navdušeni nad skupino Zablujena generacija. Foto: MMC RTV SLO
Obiskovalci so bili najbolj navdušeni nad skupino Zablujena generacija. Foto: MMC RTV SLO
Zmaj ma mlade
Od 11. avgusta do 12. septembra v Postojni poteka 13. poletni kulturni festival Zmaj 'ma mlade, ki bo v organizaciji Zveze društev Mladinski center Postojna predstavil kolaž najrazličnejših dogodkov. Glavni oder je postavljen v samem središču - na parkirišču pred PTC Primorka. Foto: MMC RTV SLO

Čeprav so organizatorji festivala letos iz občinske blagajne dobili polovico manj sredstev kot prejšnja leta, tudi letošnji že 13. Zmaj ponuja pester izbor najrazličnejših dogodkov za vse generacije.
Medtem ko je petkov večer privabil predvsem starejše, ki so uživali ob zvokih ansambla Igor in zlati zvoki, je bil sobotni večer, ki ga je obiskal tudi MMC, namenjen mlajšim generacijam. Prvi je na koncertni oder stopil Alfred Schönefelder, ki je svoji dve veliki ljubezni, boks in glasbo, z ''vimmbo'' (stroj, ki Alfredove boksarske gibe spreminja v glasbo prek računalnika, iz naprave pa tako prihaja glasba različnih inštrumentov, ki jih prožijo boksarski udarci) združil v eno.

Največja zabava ob Zablujencih
Po ''Boxing Musicianu'' je na oder stopila slovenska ska skupina Red Five Point Star. Priljubljeni sekstet se je zahvaljujoč svoji glasbi, zmesi swinga, jazza, punka, rockabillyja, latino ritmov in kančka balkana na suvereni ska podlagi, udeležil štveilnih mednarodnih turnej. Če se je pri prvih dveh nastopajočih do odra prišlo zlahka, je bilo to pri Zablujeni generaciji nemogoče. Zablujenci, ki veljajo za vodilno slovensko panknroll skupino zadnjih deset let, so bili vrhunec sobotnega večera, ki so ga predvsem mladi nestrpno pričakovali.

V soboto so na svoj račun prišli tudi najmlajši, ki so si po ustvarjalnih delavnicah ogledali lutkovno predstavo Pikec Ježek in Gasilko Jež. Na festivalu pa so organizirane tudi številne športne prireditve in sobota je bila namenjena nogometnemu tekmovanju.

Festival Zmaj 'ma mlade, zaželena in nujno potrebna dopolnitev kulturne ponudbe v centru mesta, ki se je udeležijo tudi številni turisti, bo tudi v naslednjih dneh poskrbela za rajanje vseh generacij. Kaj še ponuja letošnji 13. Zmaj si poglejte tukaj.

Več utrinkov sobotnega dogajanja v Postojni si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.