Sabina Remar in Klemen Prepelič sta tako pozirala za dobrodelni namen. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Sabina Remar in Klemen Prepelič sta tako pozirala za dobrodelni namen. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Iryna Osypenko Nemec
Iryna Osypenko Nemec se bo fotografiranja zapomnila predvsem po zelo skrbni spremljevalki košarkarja Arona Baynesa. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Tjaša Kokalj
Tjaša Kokalj je bila postavljena pred nov izziv, ki je bil poplačan - kot pravi sama - s končnim izdelkom. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Sanja Grohar
Sanja Grohar je brez oklevanja privolila v sodelovanje. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Košarkarji so v nakupovalnem centru podpisovali koledarje in se družili z vsemi, ki so jim priskočili v njihovem boju za dobre namene. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Sabina Remar
Sabina Remar prav tako kot druge lepotice vedno rada pomaga pomoči potrebnim, če je to v njeni moči. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

A ostalo ni le pri poziranju za koledar, skupaj so se dejavno vključili še v njegovo prodajo.

Obiskovalci enega izmed nakupovalnih središč na obrobju prestolnice so lahko popoldne naleteli na prav nenavaden prizor. Iris Mulej, Sabina Remar, Jerneja Podbevšek Zembrovskyy, Jinny Ribič, Daša Podržaj Hrvatič, Iryna Osypenko Nemec, Renata Bohinc Peterka, Alenka Košir, Sanja Grohar, Tjaša Kokalj, Živa Vadnov in Nives Orešnik so skupaj z igralci ljubljanskega košarkarskega kluba Union Olimpija vzeli v roke koledarje, ki jih krasijo njihove fotografije, in se podali med obiskovalce. Cilj je bil preprost: prodati čim več koledarjev za leto 2013 in s tem zbrati čim več denarja za dobrodelne namene.

MMC-jeva ekipa se je sodelujočim pridružila na samem začetku, ko so se še "ogrevali". Vsi naši sogovorniki so si bili enotni: nič ni težko, ko veš, da gre denar za dobrodelne namene. In v tem duhu so se tudi podali med obiskovalce nakupovalnega središča.
"V zadnjem času smo priča različnim dobrodelnim zbiranjem denarja. Tu pa res gre za pravi namen. S Sanjo in najinima košarkarskima partnerjema zbiramo denar za Zvezo prijateljev mladine - za lačne šolarje. In denar gre v prave roke," je za MMC dejala nekdanja slovenska mis universe Tjaša Kokalj.

"Veliko je dobrodelnih koncertov, ki jih jaz tudi zavrnem, zato ker ni čisto jasno, kam gre denar. Nimam nobenih dokazov. Tu pa je drugače. Košarkarji so se sami odločili za sklade, ki jim bodo darovali. Med sabo imamo tekmo: lepotice proti košarkarjem. Cilj pa je, da zberemo čim več denarja. Gre res za dobro delo in bo prijetna 'tekma'," je izpostavila nekdanja mis Slovenije Sanja Grohar.

"Vsi, ki imamo to možnost, darujemo v dobrodelne namene. Tudi sam sem že nekajkrat sodeloval, ampak se do zdaj še nisem udeleževal večjih akcij. Toda v prihodnosti se bom še bolj angažiral na tem področju," je lepotice dopolnil košarkar Klemen Prepelič.

Pred samim snemanjem v Stožicah je bilo potrebno kar nekaj usklajevanj urnikov. Ko smo vprašali Remarjevo, kako to, da se je odzvala povabilu, je v ozadju odgovor izstrelil kar njen partner na fotografiji, Prepelič: "Zato, ker sem jaz tako lep (smeh)."

Remarjeva je nasmejana dodala: "Ja, normalno." Nato pa pojasnila: "Vedno se odzovem na takšne stvari – sploh če je denar namenjen otrokom. To je moje poslanstvo. Mene osrečuje, da z minimalnim trudom lahko nekoga razveselimo."

Anekdote s parketa
Nekdanja slovenska mis universe je za MMC dejala, da je bilo samo fotografiranje zelo zanimivo: "Kot vidite, je moj partner, Klemen Prepelič, vedno razigran, tako da ne potrebuje ogrevanja (smeh). Zelo sva se ujela. S sodelovanjem in s končnim izdelkom sem zelo zadovoljna in zdaj upam, da bo tako tudi s prodajo."

In medtem ko so se lepotice znašle pred še enim novim izzivom, se je večina košarkarjev prvič znašla v vlogi manekenov. "Fotografiranje je bilo zelo zabavno. Za večino nas je bila to prva tovrstna izkušnja. Fotografirali smo se z najlepšimi dekleti pri nas, in to štejem za veliko čast. Mislim, da smo lahko s fotografijami zelo uspešni, kot tudi s koledarjem, in upam, da bo akcija še bolj uspešna," je poudaril Prepelič.

Lepotice in košarkarji so bili pred fotografskim objektivom postavljeni pred različne izzive. Nekateri so se preizkusili v elegantnejših pozah, drugi v bolj športnih.“Jaz sem na primer skakala po trampolinu in naslednji dan sem se zbudila z bolečinami v mišicah. Nato pa smo morali naslednji dan še ponoviti fotografiranje. Dvakrat sem skakala in bilo je zelo zabavno. Fotografije pa so tako ali tako izpadle fenomenalno,” je poudarila Groharjeva.

Po napornem fotografiranju je z lepimi besedami svoje doživetje opisala tudi Kokaljeva. "Jaz moram priznati, da nisem športni tip. Tega sem se zelo bala. Čeprav sem plesala 15 let, sem se trampolina zelo bala. Dobila sem navodila, naj se samo močno odrinem in da lahko padem tudi na blazino (smeh). Ampak z njimi se nisem strinjala, saj sem pazila, kakšen bo potem ta doskok. Imeli so kar nekaj težav z mano (smeh), ker sem se bala, da bi delala špage v zraku. Tudi fizično je bilo zahtevno. Na koncu sem bila čisto preznojena. Naslednje jutro pa sem se, tako kot Sanja, zbudila z bolečinami v mišicah," se spominja Kokaljeva in dodaja: "Takšnega fotografiranja še nisem imela. Bilo je super. Ves trud se je poplačal s fotografijo, toda moram priznati, da je bilo zahtevno."

In ljubosumne spremljevalke košarkarjev
A vsa sodelovanja niso potekala v tako sproščenem duhu. Manekenka Iryna Osypenko Nemec je tako priznala, da je bilo njeno snemanje z Aronom Baynesom komično: "Moj partner je imel s sabo svoje dekle, ki je bila nadzornik. Celo fotografiranje je bila poleg in naju je nadzirala. Zdi se mi, da se Aaron ni sprostil in vživel v svojo vlogo. Zelo hitro smo končali, ker se mu je nekam mudilo (smeh). Potem pa sva s fotografom naredila 'fotoshooting' le z mano."

Vsi sogovorniki so priznali, da tudi drugače dejavno sodelujejo pri dobrodelnih akcijah, če le morejo. Predvsem pa raje prisegajo na osebni stik oz. pomoč tistim, pri katerih vedo, da bo denar pristal v pravih rokah. Organizatorji projekta bodo zbrana sredstva razdelili med dobrodelne ustanove: Mladinski dom Malči Beličeve Ljubljana, Pediatrično kliniko Ljubljana, Društvo Rdeči noski - klovni zdravniki, Zvezo prijateljev mladine Slovenije, Zavod za slepo in slabovidno mladino Ljubljana ter Ustanovo za pomoč otrokom z rakom in krvnimi boleznimi Ljubljana.

Nekaj utrinkov z začetka današnje skupne akcije lepotic in košarkarjev si lahko pogledate spodaj.