Razigrane tekačice so po pretečenih razdaljah pozirale pred fotografskimi objektivi. Foto: MMC RTV SLO
Razigrane tekačice so po pretečenih razdaljah pozirale pred fotografskimi objektivi. Foto: MMC RTV SLO
6. dm tek za ženske
Številčno udeležbo na progi so pospremili še številnejši obiskovalci. Foto: MMC RTV SLO
Denis Avdić
Radijski moderator Denis Avdić se je tudi sam podal na progo skupaj z dekleti. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Tek po stezicah Tivolija, ki se s številčnostjo udeležbe postavlja na drugo mesto med slovenskimi maratoni, je letos združil vse udeležence še v nečem večjem – v dobrodelnosti. Že okoli 8. ure zjutraj so zelenice začele prepravljati predstavnice nežnejšega spola, oblečene v rdeče kratke majice, ki so jih ločevale od številnih obiskovalcev.

Sodelujoče so se tudi letos pomerile na pet- in desetkilometrski preizkušnji. Napetost se je stopnjevala vse do 10. ure zjutraj, ko je ob strelu s štartno pištolo župan mestne občine Ljubljana Zoran Janković dal znak za začetek za nekatere jutranje rekreacije, za druge prave tekaške tekme.

Na pet kilometrov je prva pritekla Polona Kukovec, na deset kilometrov pa je slavila lanska prvouvrščena na petkilometerski preizkušnji Valerija Mrak. Najstrejša udeleženka, ki se je podala na progo in jo pretekla v zavidljivih 37,08 minute je bila 83-letna Helena Žigon.

V tekaških preizkušnjah pa so se pomerili tudi ambasadorji šestega dm-teka, in sicer Jure Košir, Rene Mlekuž, Denis Avdič, Andrej Hauptman, Jernej Damijan, Peter Prevc, Tina Fabjan, Iris Mulej, Nataša Pinoza, Ajda Sitar in drugi, ki so se udeleženkam in udeležencem podpisovali na majice, za kar je udeleženec v dobrodelni sklad prispeval simboličen evro.

Za njimi pa so se podali še najmlajši - otroci, stari do 12 let, ki so premagovali proge, dolge 400 in 800 metrov. Za sproščeno ozračje so ves čas skrbeli člani skupine Čuki, Alenka Godec in Špela Grošelj. Prireditev je povezoval Igor E. Bergant.