Dekleta so bila na teku v petkah bojevito razpoložena. Foto: MMC RTV SLO
Dekleta so bila na teku v petkah bojevito razpoložena. Foto: MMC RTV SLO

V najvišjih petkah je tekla Anuška Ulčnik Kokalj, ki se je odločila za vratolomne 14,5-centimetrske pete. Po mnenju modnih strokovnjakov med občinstvom pa je imela najboljši slog tekačica s štartno številko 59, Aleksandra Kos Kirbus.

Že v zgodnjih dopoldanskih urah so se na Prešernovem trgu začele zbirati, se prijavljati in si pustile vzeti mero (višino pet, seveda) prve tekačice v petkah. Tokratno traso tradicionalnega Cosmopolitanovega teka v petkah s štartom na ovinku pri Mestnem trgu so organizatorji zarisali po Stritarjevi ulici mimo križišča z Mačkovo ulico in križišča z Adamič-Lundrovim nabrežjem ter Cankarjevim nabrežjem, po srednjem mostu Tromostovja do izteka na Prešernov trg.

Predtekmovalni del se je točno opoldne začel s kvalifikacijskimi teki, iz vsakega izmed polfinalnih tekov se je v finalni tek uvrstilo po pet najhitrejših iz vsakega teka, o najhitrejši na "stiletkah" pa je odločil finalni tek. Pri teku so lahko sodelovala dekleta v najmanj osem centimetrov in ne več kot dva centimetra širokih petkah.

Nekaj utrinkov s štarta na prvih dveh kvalifikacijskih tekih si oglejte v fotogaleriji.