Magnificove skladbe niso pustile pri miru stati nobenega. Foto: MMC RTV SLO
Magnificove skladbe niso pustile pri miru stati nobenega. Foto: MMC RTV SLO

Čeprav na začetku ni kazalo, da se bo praznovanja rojstnega dne Radia Si (Radio Slovenia International) udeležilo veliko ljudi, so se Križanke skozi večer dodobra napolnile, vzdušje pa je skozi noč ves čas naraščalo. Medtem ko so na na začetku vsi prisotni spremljali nastop skupine Zmelkoow, ki je predstavila novo ploščo Čista jajca, sede, so že ob prvih zvokih uspešnice Bit, najbolj pogumni začeli plesati.

Na 'ukaz' raperja Trkaja, so na noge stopile vse Križanke, ozračje pa je dodatno segrel nastop Radia Si banda, ki so se prvič predstavili na velikem odru s priredbami uspešnice Sex Bomb Toma Jonesa in 24.000 poljubov najbolj pričakovanega glasbenega gosta večera Magnifica.

Po nastopih etnoskupine Katalene in raperskega dueta Murata in Josa, ki so poleg visokih temperatur dodatno segreli ozračje, je večer v velikem slogu sklenil Magnifico z zasedbo Turbulenza. Še preden je na oder stopil Magnifico, eden redkih slovenskih glasbenikov, ki žanje uspehe tudi v tujini, se je občinstvo zagnalo proti odru. Magnificove uspešnice Hir aj kam hir aj go, Ubit ču te ja, Give me money in druge skladbe niso pustile pri miru stati nobenega, saj so še najbolj neplesno razpoložene osebe, začele migati.

Podeljene bogate nagrade
Ob praznovanju rojstnega dne Radia Si, ki kot del javnega zavoda RTV Slovenija opravlja zakonsko določene obveznosti informiranja tuje javnosti, so nekaj srečenežem na koncertu podelili bogate nagrade. Pet nagrajencev je namreč prejelo sedemdnevne počitnice za dve osebi na Krfu (dva aranžmaja) in desetdnevne počitnice za dve osebi na Pagu (trije aranžmaji). Vsi, ki se velikega open-air koncerta niso udeležili, pa so lahko štiriurno koncertriranje slovenskih glasbenih skupin spremljali na frekvencah Radia Si.

D. S.