Jure Godler se je v vlogi Marlina Mansona znašel več kot odlično. Foto: RTV SLO
Jure Godler se je v vlogi Marlina Mansona znašel več kot odlično. Foto: RTV SLO
Jure Godler
Jure Godler je pogledal vse filme Clinta Eastwooda. V njegovo kožo se mu ni bilo posebej težko postaviti. Foto: RTV SLO
Jure Godler
Odlično je upodobil tudi Ivana Zidarja. Foto: RTV SLO
Jure Godler
Jure Godler se vsako soboto spremeni v svetovno znan lik. Foto: RTV SLO
Jure Godler
Igralec se še vedno najraje šali na račun ameriškega predsednika Georgea Busha. Foto: RTV SLO

Jure Godler namreč pravi, da umetnik zaradi tega postane nezahteven do samega sebe, in to je tudi njegov konec.

Prisrčnega malega temnolasca smo ujeli tik pred snemanjem oddaje Spet doma, kjer je nastopil kot gost. Iskali smo ga v maski, garderobi in ga nato kot pridnega študenta Mozarta na Dunaju našli kje drugje kot za klavirjem.

Hiperaktiven, neverjetno zgovoren in nadvse simpatičen mladenič si je z veseljem vzel čas za nas in nas s svojimi odgovori pošteno nasmejal. Ko pa smo se poslavljali, je Jure na svoji srajci našel čisto majhno packo.

Jure Godler je bil tudi gost spletne klepetalnice Multimedijskega centra RTV Slovenija.

"Joj, če bi jaz moji mami zdajle pokazal, da sm se umazal ... ne vem .... ne bi bil na Mariu danes. Jure, takoj domov preoblečt, bi rekla! Veste, moja mami je šivilja, zato hoče, da so oblačila brezhibna!" Nikar ne skrbite, gospa Godler, pri takem talentu in daru govora, kot ga ima vaš sin, srajce nihče sploh ne opazi!

Glede na to, da ste v oddaji Hri-bar tako dobro oponašali Marlina Mansona, bi se upali takšni pojaviti tudi na njegovem koncertu?
So mi že rekli to, ja, da bi moral v limuzino in pozdravljati ljudi, tako kot Marlin Manson. Njegovi veliki oboževalci bi me seveda prepoznali, a mislim, da šele takrat ko bi zapel, saj je bila maska res izvrstna. RTV-jevi maskerji so vrhunski. Žal pa se gumijasta pleša, ki sem jo imel nalepljeno vse do vek, odstranjuje z acetonom. Od hlapov sem imel črne oči od krvi, toda bilo je vredno.

Imate morda že ponudbe za kakšno svojo oddajo ali boste ostali vezani na oddajo Hri-bar?
Nimam še nobene ponudbe. Imam pa oddajo na svojem blogu, kamor dam lahko vse. Veste, moj humor ni všeč vsem. Marsikomu se zdijo moje ideje preveč moderne. A vem, da če bi bil všeč vsem, potem bi bilo nekaj narobe. Ljudje umetnika ubijejo s tem, da je vsem vse všeč. Jamo mu skopljejo. Sam do sebe namreč postane nezahteven. Zato sem vesel, da me veliko ljudi ne mara.

Kateri je vaš najbolj priljubljeni lik, ki ste ga odigrali, in zakaj?
Še vedno ameriški predsednik George Bush, ker "padem vanj" ... smešno ga je videti v vseh situacijah in je neizčrpen vir idej. Imam še en nov lik, s katerim pa se sploh ne trudim, ker ga pri nas še ne poznajo. Gre za zločinca Bejamina iz serije Lost (Skrivnostni otok).

Koliko priprave vam vzame posamezen lik, ki ga oponašate? Npr. ste se za vlogo Clinta Eastwooda posebej pripravljali pred oddajo ali ste ga naštudirali že skozi otroštvo? Koliko njegovih filmov ste si pogledali?
Verjetno vse filme, gledam veliko filmov. Clint je edini lik, ki me spremlja že od malih nog. Je edini, ki mi je dal samozavest. Ko mi je šlo vse narobe, sem si zavrtel njegov film Umazani Harry. Pogledal pa sem verjetno kar vse njegove filme. Določene podobe mi dajo ogromno samozavest, kot naprimer Jerry Lewis v filmu Trčeni profesor. Za preostale like pa potrebujem približno dan, dva. Sylvesterja Stalona kot Ramba sem tako naštudiral v enem popoldnevu. Vsak lik ima eno karakteristiko, bodisi mimiko, glas, ki jo je treba močno poudarit, karikirat in iz tega pride ven imitacija. Sly naprimer tako čudno jeclja.

Bi si upali upodobiti lik npr. pobrite Britney Spears ali zapornice Paris Hilton?
Jaaaaaa. Zelo dobra ideja. Sploh nisem pomislil. Takoj! To moram povedati Bojanu Kranjcu. On vedno odloči, katere like imitiram. Komaj čakam, da mi bo dovolil upodobiti Jacka Nicholsona v vlogi Jokerja.

Tina Hacler/Grega Prebil