1,90 metra visoki Goran Dragič je v drugem krogu MMC-jevega glasovanja zmagal s 313 glasovi od skupno 1.128 oddanih. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
1,90 metra visoki Goran Dragič je v drugem krogu MMC-jevega glasovanja zmagal s 313 glasovi od skupno 1.128 oddanih. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Boštjan Nachbar
2,07 metra visoki Boštjan Nachbar je v MMC-jevem glasovanju za najprivlačnejšega slovenskega košarkarja prejel 19 odstotkov oz. 922 glasov. Foto: Reuters

190 cm visoki Gogi, kot ga kličejo prijatelji in soigralci, je star 23 let. Za košarkarsko pot se je odločil, ker so se s tem športom, pa čeprav ne profesionalno, ukvarjali tudi njegovi starši Športno kariero je Goran začel v ljubljanski Iliriji, danes pa je del moštva Phoenix Suns v ligi NBA.

Izide drugega kroga glasovanja si oglejte tukaj.
Na drugem in tretjem mestu Dragiču v drugem glasovanju s 17 in 14 odstotki sledita Matjaž Smodiš, košarkar moskovskega kluba CSKA, in starosta slovenske košarke Slavko Kotnik. V drugem krogu ste bralci MMC-jevega portala oddali skupno 1.128 glasov.

V prvem krogu Boki, Jaka in Beno
Skoraj 5.000 uporabnikov, ki je oddalo svoj glas v prvem krogu glasovanja za najprivlačnejšega slovenskega košarkarja, pa je največ glasov, 19 odstotkov, namenilo Boštjanu Nachbarju, ki ga poznamo tudi pod vzdevkom Boki.

Izide prvega kroga glasovanja si oglejte tukaj.
Slovenski krilni košarkar, ki se je po šestih letih igranja v ligi NBA leta 2006 vrnil v Evropo in po eni sezoni v Rusiji (igral je pri Dynamo Moskva) julija 2009 podpisal dveletno pogodbo s turškim moštvom Efes Pilsen, je z 922 glasovi premagal tekmece v prvem krogu glasovanja.

Med prvimi 12 košarkarji v izboru sta se na drugo in tretje mesto med najprivlačnejšimi pod košem uvrstila še Jaka Lakovič (17 odstotkov glasov oz. 803 glasov) in Beno Udrih (15 odstotkov glasov oz. 714 glasov).

Zaradi velikega zanimanja za glasovanje bomo na MMC-ju kmalu pripravili še izbor najprivlačnejšega evropskega košarkarja. Ne zamudite!