Slovenski košarkar je nosilec prve majice Rock Otočca 2013. Foto: Drago Perko
Slovenski košarkar je nosilec prve majice Rock Otočca 2013. Foto: Drago Perko
Papa Roach
Papa Roach prihajajo na Rock Otočec. Foto: EPA
Franci Kek
Franci Kek je marca sedmi sili predstavil novo prizorišče festivala. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Goran Dragić, slovenski košarkarski reprezentant, je nosilec prve majice letošnjega Rock Otočca.

Košarkar Pheonix Sunsov je tako stopil v čevlje olimpijca Janija Klemenčiča ter voditeljev in stand-up komikov Vida Valiča in Boštjana Gorenca - Pižame, ki so bili v preteklih letih nosilci naziva prva majica Rock Otočca.

Rock Otočec od leta 2010 podeli naziv Nosilec prve majice osebi z neglasbenega sveta, ki je izjemna v dosežkih na svojem področju. Obenem je to oseba, ki je karakterno pozitivno naravnana in tako usklajena z veselim, družabnim dogodkom, kot je Rock Otočec.

Organizator Rock Otočca Franci Kek je letošnjo izbiro pojasnil z besedami, da je Goran Dragič zanj trenutno najboljši slovenski košarkar in s svojimi športnimi in osebnostnimi vrlinami vzornik mnogim mladim v obdobju odraščanja.

Rock Otočec v Ljubljani
Nosilni glasbeni skupini 17. festivala Rock Otočec, ki bo na kopališču Laguna na ljubljanski Ježici potekal med 5. in 7. julijem, bosta kanadski melodični punkrockerji Billy Talent in ameriški rockerji Papa Roach. Med nastopajočimi so še prej omenjena skupina Dubioza Kolektiv, Mi2, Niet, Elvis Jackson, Let 3, Eskobars, Hamo & Tribute 2 Love, Šinobusi, Doppia Personalita, A Free Mama ...

"Manj blata, več muzike. Več muzike, manj blata," je letošnji festival za MMC opisal Franci Kek.

Oče festivala Rock Otočec je MMC-ju podrobneje predstavil novo lokacijo festivala, ki se z Otočca seli v prestolnico: "Danes smo tu, da pokažemo, da je tu travnik, ki je tako velik kot na Otočcu, da je tam dva in pol hektara kampa ..." Ime festivala tako suvereno ostaja Rock Otočec, čeprav se seli v Ljubljano. "To je festival, ki se imenuje Rock Otočec, ne glede na to, kje je. Bil je že tudi na letališču Prečna in se je tudi imenoval Rock Otočec," je za MMC pojasnil Kek.

Trije odri - eno prizorišče
Rock Otočec bo tako letos na enem hektarju kopaliških površin z bazeni, pol hektarja travnate površine za koncerte na glavnem odru in na 2,5 hektarja, namenjenih kampiranju. Po glavnem koncertnem dogajanju bodo delovali trije odri – v zimsko-letnem vrtu didžeji z rokerskimi uspešnicami vseh časov, ob bazenih 'indie chill out pool party' in v dvorani elektronski oder.