Gorillaz Sound System so kljub nekaterim razočaranim obrazom navdušili večino večtisočglave množice. Foto: MMC RTV SLO/Jernej Sobočan
Gorillaz Sound System so kljub nekaterim razočaranim obrazom navdušili večino večtisočglave množice. Foto: MMC RTV SLO/Jernej Sobočan
Gorillaz Sound System
Nepopisna gneča ob nastopu glavnih zvezd, Gorillaz Sound System. Foto: MMC RTV SLO/Jernej Sobočan

Petkov večer je poskrbel za dve masovni prireditvi v Ljubljani, ki sta poskrbeli za dobro zabavo in prometni kaos v središču prestolnice. V Hali Tivoli je potekal še zadnji (razprodan) koncert mehiške zasedbe RBD, v središču mesta pa (zastonj) masovna zabava, ki jo je priredil nacionalni telefonski operater.

Za ogrevanje nekaj iz domače zakladnice
Dogajanje sredi Ljubljane se je začelo okrog osme ure zvečer, ko so kot prvi na oder stopili Billysi, za njimi pa še Murat & Jose in Siddharta. Pri nastopu slednjih je treba omeniti, da so obiskovalcem pripravili presenečenje, saj so najuspešnejši slovenski rokerji med svojim nastopom na oder povabili raperja Murata in Josa in s tem dodatno razvneli strasti in pričakovanja pred nastopom zvezd večera.

Damona Albarna sicer ni bilo v Ljubljano, vendar ...
Gorillaz Sounds System (GSS) so na oder stopili okrog pol enajste ure zvečer, a je nastop vse do zadnjega visel v zraku, saj so možje postave zagrozili s prekinitvijo koncerta zaradi nekaterih obiskovalcev, ki so motili promet v bližini. Že na začetku je treba povedati, da GSS niso Gorillaz s slavnim Damonom Albarnom (Blur) na čelu, temveč je to projekt didžejev in VJ-jev, ki so na podlagi del enega izmed glavnih kreatorjev Gorillaz Jamesa Hewitta poskrbeli za res zanimive vizualizacije. Kljub temu so bili obiskovalci deležni vseh največjih uspešnic britanske skupine, od Feel Good Inc., DARE do manj znanih skladb, kot na primer All Alone, in nekaterih s prvega albuma Gorillaz (2001).

Nekateri so morda bili razočarani, ker nismo videli slavne zasedbe v živo, temveč le njihov približek (beri: sound system), a vendar so na odru stali didžeji, ki ne pridejo prav pogosto na naš košček zemlje na sončni strani Alp.

Ste se udeležili dogodka in imate fotografije iz prvih vrst? Naložite jih na Moj splet!

Preveč ljudi, ki je hotelo vstopiti na prizorišče
V središču mesta se je zbralo ogromno število ljudi, ki pa vsi niso mogli priti na (ograjeno) prizorišče. Vstop in izhod na prizorišče sta bila na enem (!) mestu, kar je na trenutke povzročilo popolni kaos in prerivanje, med katerim je bil marsikdo stisnjen ob ograjo. Na srečo vseh se je končalo brez posledic.

J. Sobočan