Hiphop mamam se bodo jeseni pridružile še Jazz mame. Foto: Osebni arhiv
Hiphop mamam se bodo jeseni pridružile še Jazz mame. Foto: Osebni arhiv
Miha Krušič
Koreograf Miha Krušič in njegovi plesalci se pripravljajo na nastop ob odprtju Stožic. Foto: Osebni arhiv

Hiphop mamam, ki so dejavne že šesto leto zapored, se vsako leto pridružujejo nove članice. Kot je povedal njihov vodja, koreograf Miha Krušič, sta poleg sprostitve vzrok za to tudi moderna glasba in dobra družba.

Jeseni poleg Hiphop mam še Jazz mame
Poleg mamic pa bodo jeseni še naprej lahko trenirali tudi njihovi malčki. Hiphop malčki, starejši od štirih let bodo po novem deležni bolj individualnega pristopa v manjših skupinah, treningi pa bodo potekali v sočasno. In kako potekajo ti tečaji? "Tečaji potekajo dvakrat tedensko. Začetna skupina ima enourni trening, nadaljevalna pa eno uro in pol. Trening začnemo z ogrevanjem, sledi ponavljanje koreografij s preteklih treningov in učenje novih, na koncu pa je na vrsti sproščanje in raztezanje," pojasnjuje Krušič, ki jeseni pripravlja še eno novost. Hiphop mamam se bodo pridružile še Jazz mame.

Na državnem prvenstvu druge
Da te niso od muh, priča njihovo drugo mesto na letošnjem državnem prvenstvu, ki ga bodo v prihodnje skušale še izboljšati. Poleg nastopov na kvalifacijskih tekmah in samem tekmovanju pa je "trendovske" mame vsako leto mogoče videti tudi na plesnem festivalu v Lignanu v Italiji. Letos pa bodo svoje znanje prvič pokazale tudi na plesnih festivalih po državah nekdanje Jugoslavije.

Miho smo povprašali tudi po drugih njegovih plesnih učencih, Kot je pojasnil, je tekmovalno obdobje že za njimi, z izjemo male Jazz skupine, ki jo čakata še evropsko prvenstvo na Madžarskem in svetovno prvenstvo v Nemčiji. Profesionalna skupina je zdaj najbolj zaposlena z vajami za številne nastope po slovenskih igralnicah, avgusta pa bo okoli 200 plesalk in plesalcev nastopilo tudi na odprtju ljubljanskih Stožic.