Voditeljica Dnevnika Jasmina Jamnik ima mlajšo sestro Majo, ki se ponaša s kar nekaj lepotnimi naslovi. Foto: MMC RTV SLO
Voditeljica Dnevnika Jasmina Jamnik ima mlajšo sestro Majo, ki se ponaša s kar nekaj lepotnimi naslovi. Foto: MMC RTV SLO
Andrea Flego, Lorella Flego
V Sloveniji imamo kar nekaj slavnih bratov in sester. Med njimi sta tudi Andrea in Lorella Flego, voditeljski par letošnje Eme. Foto: MMC RTV SLO

Ste vedeli, da je mladi igralec Domen Valič, ki bo skupaj s Sašo Einsiedler vodil novo oddajo Parada na TV Slovenija, mlajši brat stand-up komika Vida Valiča? Na RTV-ju imamo še kar nekaj takšnih sorodstvenih "navez".

Jure Longyka, glasbeni poznavalec in radijski voditelj z žametnim glasom, je mlajši brat Eve Longyka Marušič, nekoč prepoznavnega obraza TV Slovenija.

Lepa voditeljica Dnevnika na TV Slovenija, Jasmina Jamnik, ima mlajšo sestro Majo Jamnik, ki se ponaša s kar nekaj lepotnimi naslovi. Potem je tu Boštjan Romih, voditelj oddaje Na zdravje!, čigar brat Matjaž Romih je kantavtor in radijski voditelj. Tudi voditelj otroških oddaj Davor Božič ima mlajšo sestro, pevko Piko Božič Kontrec.

Novinarka informativnega programa TV Slovenija Ana A. Gajič, ki se je nekoč ukvarjala z manekenstvom - leta 1998 je postala supermodel Slovenije - je mlajša sestra Nine "Murphy" Gajič, nekoč voditeljice oddaj na TV Slovenija, znane po tem, da je bila vedno brez dlake na jeziku. Ana in Nina sta sicer hčerki znanega slovenskega džezovskega glasbenika Draga Gajiča, lastnika Jazz kluba Gajo.

Miha Šalehar, tv- in radijski voditelj, pa tudi glasbenik, ima mlajšega brata Matevža Šaleharja, glasbenika, ki je član zasedbe Tribute 2 Love. "Hamo", kot je vzdevek Matevža, bo letos na Emi nastopil skupaj z Galom Gjurinom, predstavnikom glasbene družine, iz katere prihaja tudi njegova mlajša sestra Severa Gjurin.

Iz glasbenih voda prihajata tudi brata Tomi in Boštjan Meglič, frontman in bobnar rockzasedbe Siddharta. Pozabiti ne smemo niti na sestro in brata Blagne: divo Heleno Blagne Zaman in malce manj slavnega, nekoč pa vendar prepoznavnega Hajnija Blagneta.

Pevec Jan Plestenjak ima starejšega brata Domna Slano, ki je slikar - tako kot njuna mama Dora -, Magnifico, s pravim imenom Robert Pešut, pa ima mlajšega brata Aleksandra, bolj znanega pod umetniškim imenom Schatzi, ki je prav tako glasbenik.

Nezgrešljiva podobnost je očitna tudi pri družini Cavazza. Očetu Borisu Cavazzi sta po gledališki poti sledila sinova Sebastian, ki je igralec, njegov že pokojni dvojček Damijan pa je bil scenograf. Njun pokojni brat Kristjan je bil glasbenik, najbolj znan kot kitarist zasedbe Miladojka Youneed.

Poleg dvojčic Polone Zoje in Špele Klare Jambrek, ki sta znani predvsem kot tv-voditeljici, sta znana potomca dr. Petra Jambreka še nekdanji vodja programskega oddelka Slovenske kinoteke Boštjan Miha in novinar Primož Jambrek.